Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Лишивсь навіки молодим
Лишивсь навіки молодим
Вісті Роменщини
Понеділок, 27 квітня 2015, 20:41      Ромни, Сумська область
Бойові побратими, колишні однокласники й співробітники, родичі, представники районної влади зібралися на подвір’ї Перехрестівської школи, аби відкрити меморіальну дошку на честь загиблого під Старобільськом Луганської області Сергія Авраменка.

Ще в березні минулого року Сергій отримав повістку й одразу вирушив на схід України для відстоювання її суверенності. За словами директора школи Ольги Фенько, хлопець «вірив у перемогу й наближав її». Однак 3 вересня підступність противника не лишила бідолашному воїну жодного шансу на життя…

Голова райдержадміністрації Валерій Білоха особисто знав загиблого.

- Той ворожий снаряд - як помста за силу волі й мужність, проявлену нашими бійцями в надскладних умовах, - сказав посадовець.

Головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти, молоді та спорту РДА Олена Шаповалова свого часу вчила загиблого героя. Він запам’ятався щирим, працьовитим хлопцем, чесним, відповідальним. Цими якостями і компенсував свої не надто високі успіхи в науках. Олена Петрівна подякувала батькам за виховання чудової людини. А присутнім побажала, аби ніколи не згасли в пам’яті ті сторінки, на яких вписане ім’я Сергія Авраменка. Депутат районної ради Петро Черненко висловив щире захоплення жертовністю земляка, якого всі знали веселим чоловіком, котрий гарно розумівся на техніці.

Честь відкрити меморіальну дошку надали іншому героєві - Роману Головку. Настоятель Спасопреображенського храму отець Олександр освятив її.

Мати Сергія Валентина Пипа подякувала всім за підтримку:

- Без допомоги людей я би не вистояла. В мене немає слів, щоб передати моє горе, а сліз - завжди вистачає. Не можу змиритися з такою втратою, і ніколи не змирюся.

…Осиротів без батька 11-річний син, із яким Сергій намагався проводити якнайбільше вільного часу.

Тетяна ЄЛІНА.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Виступ хору
Виступ хору