Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Німецька якість для наших доріг
Німецька якість для наших доріг
Вісті Роменщини
Неділя, 02 листопада 2014, 15:39      Ромни, Сумська область
Стан роменських магістралей давно вганяє в смуток усіх, хто ними користується. Навіть попри масштабний ремонт цього року, асфальтівки продовжують виглядати блідою подобою придатного до використання покриття. Безперечно, такий статус треба якнайшвидше змінювати. Про це з самого початку своєї каденції на посаді міського голови вів мову Сергій Салатун. Він вважає ремонт доріг пріоритетом номер один для себе та своєї команди. Й, виходить, слова дотримав.

У кабінеті очільника Ромен пройшла зустріч із засновником благодійного фонду «MCW» Віктором Адлером. Він розповів журналістам про плани щодо впровадження німецького досвіду для покращення стану наших доріг. Зокрема, інвестор повідомив, що в рамках домовленостей Ромни отримають сучасну техніку для заміни старого й страшного асфальту на новий. Благодійний фонд із 2005 року співпрацює з Україною, вже виконували роботи в Криму й на Київщині. Тепер сприятимуть розвитку Роменщини.

- Дороги у вас жахливі, ми постійно «ловимо ями», - поділився враженнями закордонний гість. - Дорожня галузь Німеччини розвинута на кілька порядків краще за українську. Замість великих асфальтових заводів всю роботу із заміни старого непридатного покриття на нове виконує мобільний автодорожній комплекс. Це суттєво мінімізує затрати на весь процес ремонту. Плануємо передати в Ромни саме такі установки.

- Із майже 200 км асфальтованих доріг 90% перебувають у непридатному стані, - констатував Сергій Салатун. - Є ряд інвестиційних проектів для України, в яких ми візьмемо участь. І з їх допомогою нам вдасться вже за п’ять років суттєво оновити не лише асфальтовані, а й ґрунтові ділянки. В першу чергу, передану техніку залучимо для робіт на найгірших ділянках.

Сергій Андрійович повідомив невтішні цифри: щороку на грейдування та підсипку доріг витрачається близько 2,5 млн грн. Проте тримаються такі зміни до першого дощу. В разі ж проведення якісного ремонту за сучасними технологіями бюджет не худнутиме на таку значну суму.

Варвара ОНІЩЕНКО.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

06
06