Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Грошей замало, проблем забагато
Грошей замало, проблем забагато
Вісті Роменщини
Неділя, 01 грудня 2013, 22:37      Ромни, Сумська область
Заступник міського голови Сергій Ворона і начальник головного управління міського господарства Іван Яременко поспілкувалися з представниками місцевих ЗМІ під час брифінгу, присвяченого комунальній сфері.

Відкриваючи зустріч, Сергій Юрійович, зокрема, повідомив, що протягом поточного року завдяки субвенціям із державного бюджету в Ромнах провели капітальний ремонт доріг, використавши 804 тис. грн, а також ямковий та поточний – 280 тис. грн. Капітально полагодили тротуари (150 тис. грн). Звісно, цих коштів недостатньо, щоб істотно поліпшити стан дорожнього покриття. Тому відповідним рішенням міськрада додатково спрямувала на ці цілі 1,5 млн грн із бюджету розвитку. Кошти направили на облаштування дворів на вулицях Гетьмана Мазепи, 6, 51, Коржівська, 95. Зараз лагодять дороги на вулицях Гетьмана Мазепи та Дудіна.

Продовжується санітарне очищення. Відновлюється вуличне освітлення, для чого вже використали 150 тисяч гривень. Реставруються відмостки (145 тис. грн) будинків на вулицях Київська, 82, 88, 92, Кірова, 11, Соборна, 17А, Прокопенка, 47 та 47А, Коржівська, 2, частково виконані роботи на вул. Київська 78 та 78А.

Відремонтовано ліфти в багатоповерхівках на вулицях Гетьмана Мазепи, 71, Пролетарської солідарності, 12А. Тривають роботи в дев’ятиповерхівках на вул. Пролетарської солідарності, 14А та Калнишевського, 34.

Журналісти, зокрема, поцікавилися, на якій стадії знаходиться будівництво очисних споруд. Іван Яременко розповів, що 14 грудня минулого року з державного бюджету виділили 1,137 млн грн для проектування таких робіт. Але через стислі дозвільні терміни ці кошти використати не вдалося. Нинішнього року подано проект із реконструкції напірного колектора від КНС-2 на вул. Дудіна до очисних споруд (32 млн 190 тис. грн). Уже виготовлено техніко-економічне обґрунтування та бізнес-план. Кошти кредитуються під державні гарантії, що досить зручно в умовах дефіциту міського бюджету.

Щодо експлуатації полігону твердих побутових відходів, посадовці запевнили, що він використовується законно. Рекультивація дала невеликий тайм-аут, який дозволить визначитися з місцем розташування нового полігону. Розглядається шість земельних ділянок, але всі вони проблемні: велике плече доставки, ділянки не державні, а розпайовані, немає під’їзних шляхів.

Із 2 серпня послуги з вивезення сміття надає комунальне підприємство «Чисте місто». Вся техніка, що незаконно працювала в Сумах, повернута в Ромни й обслуговує наше місто. Планується придбати два сміттєвози, вакуумно-прибиральну машину, техніку для підмітання й поливання вулиць, – поінформував Іван Олексійович.

Представники газет і радіо звернули увагу влади й на проблему збільшення популяції бродячих собак. На жаль, робота в цьому напрямку блокується через недостатнє фінансування.

Стосовно розміщення контейнерних майданчиків подалі від пішохідних зон, посадовці пояснили: їх розташування затверджено генеральним планом міста, тому переносити їх не планують. А «літаюче» сміття – це швидше недопрацювання підприємства, що його вивозить. Згідно з санітарними нормами контейнерний майданчик повинен огороджуватися з трьох сторін, але часто на таке облаштування не вистачає коштів, – пояснюють комунальники. Часом укладаються договори із заниженим обсягом відходів. Цим особливо «грішать» великі магазини, вивозячи своє сміття за рахунок жителів будинків, з якими вони експлуатують спільний смітник.

Цікавилися медійники й аварійними деревами, станцією знезалізнення води, облаштуванням водовідвідних стоків на вулицях, перспективою об’єднання ЖЕКів. Із відповідей керівників випливало, що єдина проблема комунальної сфери – недостатнє фінансування.

Іванна СОЛОВЕЙ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

"Крест"