Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Хлюпочуться діти в басейні
Хлюпочуться діти в басейні
Вісті Роменщини
Субота, 16 березня 2013, 06:54      Ромни, Сумська область
Жителі с. Великі Бубни підтримують марку свого населеного пункту. Він і сьогодні залишається одним із найбільших за територією та за тими добрими справами, які роблять його жителі. Успішно працюють школа, будинок культури, бібліотека, сільська сі­мейна амбулаторія, до послуг селян 6 торгових точок. Та справжньою окрасою села є двоповерхова споруда дитячого садка. У ньому нині виховується 95 дітей.

Урочисті події тут стали нормою. Ще недавно в селі місцеве сільгосппідприємство ТОВ «Агрофірма «Лан» запустило в роботу сушарку, а на початку лютого відкрито центр розвитку дитини, який створено на базі дошкільного закладу.

– На виховання, навчання підростаючого покоління не потрібно шкодувати коштів, – наголосив у своєму виступі перший заступник голови РДА В.М. Татарінов. – Вони в майбутньому окупляться сторицею. Дитячий садок отримав статус дошкільного навчального закладу. Але це не тіль­ки зміна вивіс­ки. Покращаться процес виховання та умови перебування хлопчиків і дівчаток у центрі розвитку дитини. Малеча вчитиметься музики, хореографії, рукоділля, іноземної мови. навіть плаватиме, бо відсьогодні працюватиме басейн. Не хотілося б вихвалятися, але в жодному закладі Ромен діти не мають таких приві­леїв.

Заспівувачем усіх добрих справ є сільський голова Л.Я. Буша. Вона не тільки проекти пропонує, а й умудряється дістати кошти на їх виконання. Вміє підійти до під­приємців, спонсорів, «заговорити» їх.

– У наш час тільки так і потрібно працювати, – говорить Любов Яківна. – Підвозив мене якось до Сум депутат обласної ради І.Ф. Телющенко. Дорогою тротуарної плитки випросила, викладемо нею подвір’я дитячого закладу. Цей проект дався нам нелегко, пройшло три роки відтоді, як виник задум. У центрі додалося посад. Працюватимуть методист, психолог, спортінструктор, медична сестра. Все це сприятиме покращенню навчання, виховання дітей, їх здорового розвитку.

На урочистостях також виступили методист управління освіти, молоді та спорту РДА Н.М. Гавриленко, директор місцевої школи, депутат ра­йонної ради В.А. Величко, а директор ТОВ «Агрофірма «Лан» В.А. Киричок, привітавши колектив центру, вручив у подарунок пилосос.

Учасникам свята діти представили концертну програму. В її організації взяли участь музичні керівники закладу Неля Гармашова, Микола Харченко, Микола Гончаренко.

Та найважливішою подією і для дітей, і для дорослих стало відкриття басейну. Наповнюється він теплою водою. Спортінструктор слідкує за її температурою, пояснює дітям, як поводитися у штучній водоймі. Та малечу вже не можна втримати. Хвилина – і хлопчики та дівчатка хлюпочуться у воді. Сміх, радість, величезне задоволення. І подумалося: зовсім мало потрібно дитині для щастя. Лише трішки уваги, тепла та любові від дорослих.

Микола ГНАТЕНКО.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

9 травня 2009
9 травня 2009