Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Погляд Зло у моніторі
Зло у моніторі
Погляд
П'ятниця, 14 жовтня 2011, 20:50      Ромни, Сумська область

Ромны IнфоПроходячи якось повз одну із елітних шкіл нашого міста, почула розмову двох хлопчиків років 8-9. Один запитував, чи у новому помешканні іншого проведений інтернет. Після ствердної відповіді вони почали обговорювати новинки серед комп’ютерних «стрілялок». Зараз саме такі теми діти обговорюють частіше за всі інші, разом узяті.

Якщо порівняти темпи освоєння нової техніки дітьми 10 років тому і зараз, то сьогоднішнє підростаюче покоління на голову вище за попереднє. А от якщо візуально співставити цих дітей, то сучасні сильно «виділяться» кривими спинами, поганим зором та певною відстороненістю від реального життя.

Комп’ютер, підключений до інтернету, зараз є практично в кожній родині, його користь є значною для людей будь-якого виду зайнятості. Так, домогосподарки можуть пошукати корисні поради, подивитися фільми чи серіали. Працівники із насиченим робочим днем тут можуть мати  доступ до новин чи інших принад світової павутини. Великою популярністю користується спілкування у соціальних мережах та на форумах різного призначення. Це все опис позитивних сторін від комп’ютера. Для школярів інтернет допомагає знайти потрібний реферат, твір чи додаткову інформацію з усіх предметів. Тут відгалужується ще одна суттєва проблема: «завдяки» допомозі інтернету учні менше використовують ресурси власного мозку. А найгірше те, що вони звикають до думки, що думати (вибачте за тавтологію) взагалі не потрібно. Це й призводить до того, що зростає покоління пасивних, в міру ледащих та кволих людей.

Інша негативна риса комп’ютерів та інтернету – часто дітей вони затягують настільки, що реальне життя та особисте спілкування з однолітками для них стає нецікавим. На жаль, для деяких батьків це не видається проблемою, адже рідне дитя не вештається невідомо де, а знаходиться поруч, вдома. Проте небезпек від цього для молодого мозку та несформованої психіки не менше. Мова йде про «шкідливі» сайти, де можна побачити те, що дітям не обов’язково знати аж в таких деталях та подробицях. Видається, що ті дорослі, які не цікавляться, де саме у мережі гуляє їх дитя, згодом можуть здивовано виявити, що дитина проявляє інтерес до зовсім не дитячих явищ життя.

Комп’ютерні ігри – це ще одним ви бомбування психіки. Коли на екрані дитині доводиться вбивати, калічити, красти заради власної вигоди, згодом таку модель відносин вона може переносити і в реальне життя, вірячи, що всі проблеми вирішуються за допомогою зброї, сили чи погроз. А безкомпромісність та жорстокість не приведуть ні до чого гарного. Раніше частину функцій по вихованню молоді несла школа, тепер же це є рідким явищем, адже закладанням тих чи інших цінностей повинні займатися саме батьки. Тож можливо іноді замість висиджування за монітором варто пройтися разом по парку чи обговорити шкільні новини із дитиною. І не подавати їй поганий приклад, проводячи більшу частину життя саме перед комп’ютером.

 

Роза Шилова

 

Погода. Ромни

Календар