Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Погляд Недисциплінована сесія
Недисциплінована сесія
Погляд
Вівторок, 11 жовтня 2011, 07:37      Ромни, Сумська область
Щось останнім часом наших депутатів ну зовсім ні за що похвалити. От і остання сесія показала, що вони й далі запізнюються на засідання, приходять не так охоче, як це вдавалося їм на початку своєї каденції (невже не бачать у цьому потреби?). Та й продуктивність їх діяльності залишає бажати кращого.

 

Говорити легше, ніж нести відповідальність

 

Іноді наші обранці примудряються півгодини обговорювати питання, але жодного рішення по ньому не прийняти. Також певний негатив вносило до і так розхитаної дисципліни те, що головуючий Микола Калашник забував про своє право переривати тих виступаючих, які перевищують регламент, або якщо на розгляд виноситься питання, не зовсім підготовлене під час роботи відповідної комісії. Складалося таке враження, що єдиним, кого турбує питання продуктивності їх роботи, є Сергій Біляєв, який вже не вперше порушує проблему відповідальності депутатів за прийняті колективні рішення.

Ще одним учасником останньої сесії, кому доводилося нагадувати депутатам про важливість прийнятих ними рішень, був міжрайонний прокурор Олексій Винник. Зокрема, він нагадав, що саме йому, а не обранцям, доводиться відповідати перед обласним прокурором про численні неприйняті рішення на Роменській сесії.

 

Як потратити 80 тисяч

 

Що ж до порядку денного, то під час його розгляду виявилось, що будівництво нового супермаркету мережі «Екомаркет», яке розпочалося у Ромнах, ведеться без усіх необхідних дозволів. Вирішили створити відповідну комісію та прийняти певні заходи, про які розкажуть на наступному засіданні.

Незабаром 80 тисяч гривень направлять на реконструкцію освітлення міста. Яків Зубан резонно зазначив, що краще витратити гроші на установлення світильників на околицях міста. А от на думку Андрія Жарого, заступника міського голови з питань міського господарства, краще їх вкласти в економічно вигідні світильники у центрі міста, а існуючі перенести на околиці. Це скидалося швидше на марнотратство, а не на позицію профільного заступника мера. Подивимося, що ж переможе – здоровий глузд чи бажання посилити контрастність між центром й околицями.

 

Й одного КП замало

 

Наприкінці розгляду порядку денного поговорили  про те, кому ж буде належати техніка від проекту TACIS – існуючому комунальному підприємству «Шляховик» чи «Чисте місто», яке іще тільки доведеться створити. Яків Зубан наголосив, що коштів на створення КП «Чисте місто» немає у бюджеті, тому було б краще техніку передати «Шляховику». А Андрій Жарий наполягав на створенні ще одного КП. В результаті депутати за таке рішення й проголосували. Ось тільки джерел фінансових надходжень іще не віднайшли. А «Шляховик» міг би швидше почати надавати техніку з Європи ПМК-Ресурсу, який виграв тендер на вивезення сміття із нашого міста.

 

Іванна Соловей

 

Погода. Ромни

Календар