Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Погляд На апаратній нараді
На апаратній нараді
Погляд
П'ятниця, 20 травня 2011, 08:36      Ромни, Сумська область

 На апаратній нараді, зокрема, підводили підсумки святкування 66-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, котре проходило 9 травня у нашому місті. 

 

Про 9 травня

Керуюча справами виконкому Олена Проценко зазначила, що всі заходи та відповідальні особи й відділи спрацювали належним чином. Особливо відзначила роботу – зауважте, незмінну – відділу освіти. Також значну допомогу у підготовці заходів провів відділ культури та ІІ Спеціальний регіональний центр швидкого реагування. А шановним ветеранам дуже сподобалася солдатська каша, якою їх пригощали. Куховарами виступив знову ж таки ІІ СРЦШР. Після Олени Проценко всіх заінтригував секретар міськради Микола Цецюр, сказавши, що недоліки у підготовці були, «але давайте закінчимо на хорошій ноті». Йому, звісно ж, ніхто не заперечив. Тож що саме не влаштувало пана Цецюра, залишилося загадкою.

 

Всі на футбол

Далі заступник міського голови з гуманітарних питань Володимир Дудко запевнив, що створено у місті всі належні умови для розвитку спорту та для участі спортсменів у змаганнях обласного та державного рівня. Щоправда, оминув він увагою міські громадські організації, чия діяльність пов’язана із розвитком спорту. У нас їх зареєстровано понад 10, але особливо помітними їх дії не назвеш. Зате похвалився пан Дудко тим, що 100% вчителів фізкультури та тренерів у гуртках мають вищу педагогічну освіту за спеціальністю, а це є найвищим показником по області. Серед найпоширеніших видів спорту серед підростаючого покоління у нас є футбол, легка атлетика та боротьба дзюдо. Уже діє три спортивних майданчика зі штучним покриттям, що є чудовою допомогою для любителів ігрових видів спорту.

Начальник відділу фізкультури та спорту Володимир Мельник акцентував увагу на тому, що він щороку виносить на розгляд наших депутатів питання про створення клубу «Спорт для всіх», однак зрушень немає і досі. Виявляється, подібні заклади діють у всіх районах області окрім Ромен та Охтирки. Схоже, що спортивна статура та «у здоровому тілі – здоровий дух» - це не про наших обранців.

 

Де пандус?

Як відомо, декларується, що Ромни – місто для людини, але реалії життя показують, що не для кожної. Наприклад, така звична для Європи процедура, як обладнання будівель пандусами у нас не приживається вже довгий час. На нараді зайшла мова про те, що біля новозбудованого будинку по вул. Руденка, 8г та Центру зайнятості досі не споруджений пандус, на що керівник ЦЗ відповіла такою звичною для всіх бюджетників фразою: «Немає грошей». Проте їй заперечили, що саме на спорудження пандусу кошти виділені були, але залишилися неосвоєними. Пані Северин попросили розібратися у цьому питанні та доповісти на наступній нараді. Чомусь забули звернути наші відповідальні структури увагу на те, що більша частина існуючих пандусів у Ромнах була збудована всупереч нормам і є фактично не придатними для використання візочниками. Вийшло, що на папері у нас місто забезпечене пандусами, але реально інвалідам від цього не легше.

 

Без випускного

Начальник відділу освіти Зінаїда Горбик розповіла про те, що 4 класи шкіл проходять державну підсумкову атестацію, а наш міський табір відпочинку чекає на відкриття чергового сезону. Також цей навчальний рік є незвичним через те, що ми не побачимо параду випускників на центральній вулиці міста, адже цього року немає 11-их класів у зв’язку з переходом освіти на 12-річний термін навчання.

Тетяна Івасин

 

Погода. Ромни

Календар