Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Новини міста Страхова медицина – плюси і мінуси
Страхова медицина – плюси і мінуси
Новини міста
Середа, 16 лютого 2011, 21:48      Ромни, Сумська область

Нещодавно набуло поширення страхування життя та здоров’я. У райдержадміністрації пройшла нарада за участю представників страхових компаній, їх клієнтів, профільних підрозділів та медичних закладів району.

Кожен із виступаючих намагався «розхвалити» саме своє відомство. Наприклад, всі представники страхових компаній переконували у зручності страхування саме у них, про велику кількість програм для задоволення потреб найвимогливіших клієнтів. Не обійшли вони увагою й фінансову привабливість страхування, мовляв, у рік людині доведеться витрачати близько 100-250 грн., а натомість є можливість отримати медичні послуги на суму в декілька тисяч гривень.

Заступник головного лікаря Роменської ЦРЛ звернула увагу на те, що часто страхові компанії проводять медичне страхування без участі медичних консультантів та експертів, а це є нелогічним. На практиці – саме медичний працівник може оцінити ступінь ризику і визначити, як саме треба допомогти клієнтові.

Серед очевидних недоліків деяких програм страхування – у випадку лікування в іншій області України пацієнтові всі витрати доведеться фінансувати із власної кишені. Зізналися представники страхових компаній у низькому рівні довіри населення, адже фінансова спроможність наших громадян іноді не дає жодної можливості застрахувати своє життя чи здоров’я.

З іншого боку – страхування є суттєвою підтримкою в умовах обмеженого фінансування медицини державою. Альтернативою медичному страхуванню є лікарняна каса, яка також працює за накопичувальним принципом, але без участі посередника – страхової компанії.

Словом, усі сторони зібрання висловили свою думку, а рішення приймати потрібно на власний розсуд кожному окремо.

 

Тетяна Івасин

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

"Наші"