Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Новини міста Хвали мене, моя губонько?
Хвали мене, моя губонько?
Новини міста
Середа, 09 лютого 2011, 12:57      Ромни, Сумська область

Засідання виконавчого комітету головним питанням порядку денного поставило виконання програми соціально-економічного розвитку за 2010 рік. І ставало так тепло на душі від тих казкових повітряних замків, що їх із трибуни малював заступник міського голови з питань економіки та фінансів Олександр Яковенко. Можливо, це тепло збереглося б довше, якби все не було так прозаїчно і сумно. 

Він доповів, що промисловість міста зросла в 1,2 рази, «відзначається позитивна динаміка». Багато підприємств міста використовували кошти на модернізацію свого виробництва, було створено 51 нове робоче місце. Однак давайте не кривити душею і не закривати очі на високий рівень безробіття у нашому місті. Адже 538 осіб, які мають офіційний статус безробітних, зовсім не відображає реальну картину у сфері зайнятості нашого населення. Як відомо, насправді, непрацюючих у нас набагато більше.

У малому бізнесі задіяно 5273 чоловіки. Здавалося б, цифра не мала, як для Ромен. А зовсім нещодавно державний реєстратор Микола Гусєв озвучив іншу цифру – понад 100 суб’єктів підприємницької діяльності припинили свою роботу через зависокі податки. Але під час своєї доповіді чиновник вперто озвучував лише позитиви. Звісно, вони є, та на фоні тотальних негативів суттєво применшуються.

За минулий рік було відкрито 8 нових та відновлено роботу 17 закладів торгівлі. «Продовжується будівництво станції знезалізнення, на яку потрібно понад 2 млн. грн.», - з оптимізмом у голосі сказав Олександр Федорович. Ну, словом, все у нас розвивається шаленими темпами, адже у своєму виступі посадовець відмітив лише один мінус, мовляв, через відсутність коштів не провели фінансування управління міського господарства на виконання робіт по станції знезалізнення. Ось так! А решта установ фінансування отримували в повному обсязі? Та й ця багатостраждальна станція – її будує вже не одне «покоління» чиновників, але роменці і далі користуються неякісною водою і скільки це іще триватиме – велике питання. От тільки кому його ставити?..

Міський голова Микола Калашник знову закликав керівників установ до дисципліни, адже на засіданні виконавчого комітету із 22 запрошених відсутніми було 6. «Я не знаю, чи це якісь політичні амбіції, чи через хворобу, але якщо буде таке ставлення, то доведеться приймати неординарні рішення», - попередив мер.

Очевидно, члени виконкому минулого року не відчували жодних фінансових труднощів, адже ні в кого з них звіт щодо економічного стану міста запитань не викликав, тож інформацію прийняли до відома.

 

Іванна Соловей

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

20
20