Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Новини міста Про пісок, школи та молоко
Про пісок, школи та молоко
Новини міста
Вівторок, 06 липня 2010, 14:02      Ромни, Сумська область

Голова районної державної адміністрації Віктор Сєрік зібрав журналістів, аби відповісти на питання, які найбільше хвилюють наших громадян.

-         Якою є ситуація із виплатою допомоги дітям війни?

Щоб вирішити це питання, треба розробити державний механізм, тоді вдасться заспокоїти людей. На жаль, на місцевому рівні це питання вирішити не можливо.  Відносно самої виплати, то необхідний певний графік, наприклад, в першу чергу платити тим, хто старший за віком. Я впевнений, що це питання можна вирішити.

 

-         Яке Ваше ставлення до дати та механізму проведення місцевих виборів?

Те, що влада повинна обиратися на місцях – це нормально. Я вважаю, що при райраді треба робити щось, схоже на виконком РДА, який і здійснюватиме всі функції.

До виборів ми ще не готові. Зокрема, про це свідчить 140 партій, які є в Україні. Цим все сказано. Для того, щоб люди мали можливість обирати, потрібно займатися ідеологією. При Радянському Союзі все саме так і було. А зараз ідеологією не займаються.

 

-         На попередній пресконференції Ви говорили про незаконні пісочні кар’єри у районі. Чи є зрушення у цьому питанні?

Я вважаю, що це питання треба доручити правоохоронним органам. Вони будуть контролювати і зможуть навести порядок. Головна мета – не заборонити добувати пісок, а створити державне підприємство, прибуток від діяльності якого ішов би до державного бюджету.

Схожа ситуація і з агролісгоспом. Вирубка лісу проводиться фактично постійно, але правоохоронці тут спрацьовують дуже погано. Ліс – наше багатство.  А зараз його масово вирубують і не поновлюють.

 

-         Ряд шкіл району є малокомплектними. Що їх очікує – закриття чи подальша робота?

Глибокого аналізу по цим закладам ще не проводили. Зараз є цікаві позиції різних людей та політичних сил, часто вони пропонують дуже слушні пропозиції. В питанні оптимізації мережі допомагає програма «Шкільний автобус», але вона не вирішує всіх проблем. На цей рік запланована купівля трьох автобусів. Цієї кількості, звісно, мало, але більше ми не зможемо придбати. Взагалі, цією проблемою впритул ще не займались. Треба обов’язково брати участь у різних освітянських програмах – як українських, так і європейських.  Найголовніше, що нас повинно турбувати – страждають діти таких мало комплектних шкіл.

 

-         Охарактеризуйте, будь ласка, проблеми агропромислового комплексу.

З урахуванням цьогорічних погодних умов, ситуація нормальна. Щоправда, є села, де поля заростають бур’яном. Ми нещодавно із заступниками їздили по району, і помітили, що біля Анастасівки фактично жодне поле не засіяне. А поруч стоять поля справжнього господаря – Свірського. Я б, наприклад, ніколи не дав землю підприємствам, які не мають юридичної адреси у нашому районі. Якщо власник поля із Києва, то йому байдуже, в якому воно стані. Йому не важливо, працюють там люди чи ні. А от якщо господар місцевий, він по-справжньому дбатиме про землю.

Ми зустрічалися із представниками більшості молокозаводів з приводу проблеми цієї галузі. Наразі питання ще залишилися, хоча з’явилися і зрушення. Зокрема, вдалося підвищити закупівельні ціни. Щоб вирішити всі проблеми, владі треба постійно працювати із населенням. У нас, слов’ян, є звичка надіятися на барина, що хтось зі сторони прийде і нас розсудить. А насправді, всі питання треба вирішувати спільно.

 

Тетяна Івасин

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Виступ хору
Виступ хору