Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Вісті Роменщини Щоб не застало зненацька
Щоб не застало зненацька
Вісті Роменщини
Неділя, 02 листопада 2014, 15:37      Ромни, Сумська область
Чи знаєте ви, де знаходиться евакуаційний вихід із приміщення або протирадіаційне укриття? Прикро констатувати, але зараз ми живемо в нестабільний і тривожний час, коли багато обставин не залежить від нас. Тож пригадати найпростіші дії у разі надзвичайної ситуації буде не зайвим.

У Хмелівському НВК пройшло показове об’єктове навчання з цивільного захисту. Захід мав на меті одразу кілька завдань: актуалізувати знання стосовно поводження в разі виникнення надзвичайних ситуацій, вміння надавати першу медичну допомогу при невідкладних станах, готовність до дії під час ліквідації пожежі.

Викладач Ольга Корнієнко разом із учнями 6-го класу провели відкрите заняття, на якому йшлося про користь і небезпеку вогню, поводження на випадок пожежі. Потім медики району змогли оцінити правильність маніпуляцій при переломах, кровотечах. Також продемонстрували алгоритм дій під час умовної пожежі в харчоблоці. Коли всіх діток та працівників НВК вивели на вулицю й провели до сховища, місцева команда пожежників успішно загасила загорання. На це в них пішло навіть менше часу, ніж регламентують нормативи.

Учасники навчань оглянули сховище, що містило набір найнеобхідніших речей: запас води, радіоточку, телефон.

Підбиваючи підсумки, перший заступник голови РДА Володимир Татарінов наголосив на необхідності якнайшвидшого приведення бомбосховищ та протирадіаційних укриттів Роменщини до придатного для експлуатації стану.

Іванна СОЛОВЕЙ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

1
1