Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс 18 червня дільничі інспектори відсвяткували своє 90-річчя
18 червня дільничі інспектори відсвяткували своє 90-річчя
Тандем-пресс
Понеділок, 24 червня 2013, 21:33      Ромни, Сумська область
У другій декаді червня відзначається День дільничного інспектора міліції на Україні. Своє друге народження свято отримало 18 червня 2004 року – в цей день був підписаний наказ міністра внутрішніх справ України про його затвердження.

Якщо пригадати недалеке в рамках епохи минуле, то першим днем народження служби дільничних інспекторів міліції на Україні стало 18 червня 1923 року – день, коли народний комісар внутрішніх справ міліції УРСР підписав наказ «Про затвердження інструкції для районних спостерігачів міських відділів». З цієї дати минуло 90 років.

Говорять, що міліція починається з дільничного. Адже люди, в першу чергу, звертаються саме до нього, як до представника влади. За родом своєї діяльності дільничний знаходиться найближче до людей та добре володіє важливою інформацією про особливості довіреної дільниці. Сьогодні дільничний – головна фігура в структурі міліції громадської безпеки, завжди готовий захистити добро і покарати зло.

Роль та значення роботи дільничних інспекторів у справі охорони порядку та попередження його порушень переоцінити важко. Професійність, відповідальність, комунікабельність, яка притаманна людям цієї нелегкої професії, допомагають ефективно забезпечувати стабільність у підтримці правопорядку, сприяють попередженню та розкриттю злочинів.

На сьогоднішній день колектив дільничних очолює начальник сектору дільничних інспекторів міліції Роменського міськвідділу майор міліції Поповиченко Андрій Васильович, який має 12-річний  стаж роботи у даній службі.

Під чітким керівництвом Андрія Поповиченка перебуває 28 дільничних інспекторів, 1 помічник дільничного інспектора та 1 інспектор по роботі з громадськими формуваннями. Серед дільничних є три чарівні жінки, які день за днем та пліч-о-пліч з колегами виконують сумлінно свої службової обов’язки. Та всі вони виконують спільне завдання своєї професії – захист прав та інтересів, життя і здоров’я, честі та гідності громадян від злочинних посягань, зміцнення правопорядку, а також профілактика злочинів та правопорушень.

Виконуючи свої обов’язки дільничними інспекторами міліції Роменського МВ за 5 місяців поточного року було розкрито 73 злочини, та складено 476 адміністративних протоколів.

У день професійного свята дільничих інспекторів міліції вітало й керівництво установи. З вітальним словом до присутніх звернувся начальник Роменського міського відділу Яровий Юрій Миколайович, який привітав колег із Днем дільничного інспектора міліції. – Знаменно, що наше свято співпало з 90-річчям створення служби. Функції сучасних дільничних відомі ще за часів Івана Грозного. За довгі роки існування їй довелося витримати багато перетворень. Однак одне залишилося незмінним – цілі та завдання, та універсальність її працівників, - сказав Юрій Миколайович.

Дійсно, саме дільничний інспектор має бути першим там, де людина потребує допомоги. Кожен день він має залагоджувати конфлікти між членами родини, сусідами, відслідковувати поведінку раніше судимих, складати протоколи про адміністративні правопорушення, розкривати злочини, повсякденно виконувати різні соціально-обслуговуючі функції населення. Спостерігаючи за роботою дільничного, громадяни роблять висновки про те, як держава спромоглася захистити їх добробут, життя, права і свободи від кримінальних проявів.

Цього дня 16 офіцерів, які гідно несуть службу, і результати їхньої роботи це підтверджують отримали  грамоти “За сумлінне ставлення до виконання своїх службових обов'язків, достягнення вагомих результатів у роботі, високий професіоналізм та з нагоди відзначення  90-річниці з Дня створення служби дільничих інспекторів міліції”, а 10 офіцерів - ювілейні медалі: “90 років на сторожі Закону”.

У святковий день голови Галківської, Рогинської, Новогреблівської, Хоминцівської та Андріяшівської сільських рад вітали своїх “шерифів” цінними подарунками та теплими словами вдячності.

Тож, шановні дільничі інспектори міліції, вітаємо Вас з професійним святом! Бажаємо Вам міцного здоров’я, особистого щастя, благополуччя, достатку та злагоди у ваших родинах, духовного піднесення на довгі роки та успіхів у роботі. Нехай професійне свято додасть вам натхнення та невичерпної наснаги в почесній правоохоронній діяльності на благо нашої держави. І нехай ваша мужня і самовіддана праця знаходить щиру вдячність і довіру в серцях громадян.


Анна Марченко

 

 

 

 

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Виступ дітей
Виступ дітей