Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Сміття на кладовищі або навчимо молодь до поваги пам'яті померлих
Сміття на кладовищі або навчимо молодь до поваги пам'яті померлих
Тандем-пресс
П'ятниця, 03 травня 2013, 20:28      Ромни, Сумська область
Сміття на кладовищі або навчимо молодь до поваги пам'яті померлихЩороку з приходом весни на території міста Ромни починається активне наведення порядку: ліквідовують накопичені за зиму стихійні сміттєзвалища, метуть вулиці, упорядковують кладовища. Але саме кладовища іноді довго залишаються поза увагою і купи сміття височіють уздовж, мало не до поминальних днів. Чи розпочали уже прибирання на кладовищах редакція газети “Тандем-прес” вирішила перевірити стан центрального міського кладовища.
Отже, на перший погляд, центральне міське кладовище готове до поминальних днів, але якщо пройтися по центральним дорогам можна побачити гори сміття і брудні доріжки.
Що саме цікаве, сміття яке назбиралось спалюється мешканцями прямо на території кладовища, що несе неабияку небезпеку пошкодження поряд стоячих огорож, хрестів та могил.
Наразі, кладовища, як ніколи, наповнені живими – люди прийшли пом’янути померлих родичів та знайомих, прибрати на їхніх могилах. Одні виказують повагу до пам’яті рідних, інші — неповагу до їхніх «сусідів». Адже бур'яни, гілля викинуті на узбіччя лежать на “чужих” могилах.
Утриманням кладовищ займається комунальне підприємство “Комбінат комунальних підприємств”, яке заключило договір на вивезення сміття з території кладовищ із приватним підприємством “Еліпс” та ТОВ “ПМК-Ресурс”.
За словами начальника Головного управління міського господарства Кочерги Михайла Григоровича, сміття вивозиться, на жаль, тільки частково. У найближчі дні заплановано завезення піску, повне вивезення сміття. Але “все й одразу” комунальне підприємство охопити не може у зв'язку з відсутністю транспортних засобів. Для цього залучається додатковий транспорт підприємств, установ, організацій, їх у Ромнах близько 5-7.
7 травня буде проведена весняна толока саме на території кладовищ, до якої будуть залучені бюджетні установи, підприємства, організації. За словами старожилів, ще з давніх-давен так повелось, що у православних оселях (кладовище — це вічна оселя) порядки наводять до Великодня. То може доречніше буде провести толоку напередодні свята  із залученням учнівської молоді?
На запитання: “Чому до цієї роботи не залучається учнівська молодь” - комунальна служба повідомила, що залучення учнів загальноосвітніх шкіл, студентів заборонене, мовляв, батьки проти, щоб їх діти залучалися до подібних робіт поза межами школи. Хоча на цих самих кладовищах вони поминають своїх близьких та рідних, і я впевнена обурюються сміттю.  Та що з цього приводу скаже відділ освіти? Адже, можливо, варто було б провести в навчальних закладах міста певну роз'яснювальну роботу серед учнів та їх батьків.
Тож не будемо байдужими, адже  від дорослих залежить, яка повага буде у наших дітей до старшого покоління, повага до пам'яті померлих.....    

Анна Марченко



 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Дівчинка-гопнік
Дівчинка-гопнік