Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Михайло Левченко зі своїм сином вдало виступили на міжнародних змаганнях в Архангельські
Михайло Левченко зі своїм сином вдало виступили на міжнародних змаганнях в Архангельські
Тандем-пресс
Вівторок, 23 квітня 2013, 20:15      Ромни, Сумська область
Михайло Левченко зі своїм сином вдало виступили на міжнародних змаганнях в АрхангельськіЧерговий спортивний рік заслужений майстер гирьового спорту 63-річний роменчанин почав з тріумфального виступу на міжнародних змаганнях у російському місті Архангельську. Цього року легенда гирьового спорту від'їзджав з рідного міста не один, а зі своїм 35-річним сином.

З 27 лютого по 3 березня 2013 року в місті Архангельську пройшов черговий чемпіонат світу, Перший чемпіонат Євразії, Другий міжнародний турнір на честь першого заслуженого майстра спорту Росії С. Н. Мішина з гирьового спорту Міжнародної конфедерації майстрів гирьового спорту (МКМГС). У змаганнях взяли участь 327 спортсменів із 25 країн віком від 7 до 88 років. МКМГС є засновницею нового виду спорту в світі - гирьового тріатлону. Він включає в себе: а) довільні способи підйому однієї, двох, трьох, чотирьох і більше гир з регламентом часу до години, б) підйом гирі в екстремальних умовах; в) силове жонглювання  гирями, тощо.

Змагання відкрилися в урочистій обстановці в актовому залі Північного державного медичного університету конкурсом “Містер і Міс міжнародного інституту управління”. В ході урочистостей Міжнародна Атестаційна Рада, Міжнародна федерація зі справ людини при ООН та ЮНЕСКО, Європейска асоціація наукових інститутів нагородили Левченка Михайла Івановича  Міжнародним Орденом «Крилатого Льва» за видатні заслуги у справі відродження Батьківщини.

На наступний день в спортивному комплексі «Исакогорський дитячо-юнацький центр» (ІДЮЦ) під звуки духового оркестру Північного військово-морського флоту і гімну Росії почалися спортивні баталії на десяти помостах.

На змаганнях були показані видатні результати. Так, наш земляк, 63-річний Михайло Левченко виборов - І-місце в Чемпіонаті Світу у ривку (вільна номінація) з результатом 222 підйоми за 10 хвилин (гиря 16 кг), також у номінації “Довільний спосіб підйому гир” (жим гирі на мізинці) з результатом 26 підйомів гирі вагою 32 кг за 1 хвилину (світовий рекорд!) -  Михайло Іванович виборов І-місце.  Друге місце в Чемпіонаті Світу у поштовху (спринт) з результатом 50 підйомів за 2 хвилини. Друге місце у ривку з результатом 85 підйомів. Регламент - 3 хвилини. Гирі 16 кг. Третє місце у ривку (спринт) з результатом 52 підйому за 2 хвилини. (Спринт - це виконання на швидкість за певний час)

Незважаючи на серйозну травму, отриману під час падіння у Ромнах, мужній спортсмен  - завершив свої виступи  блискуче. Зал аплодував стоячи. Як результат: у п'яти номінаціях - 2 золоті, 2 срібні, одна бронзова медалі.

Левченко молодший також показав відмінні результати, адже на Чемпіонаті світу виборов 3 золоті медалі в трьох номінаціях у категорії до 80-ти кг: перше місце - у ривку (вільна номінація) з результатом 140 під'йомів за 10 хвилин. Перше місце в номінації “Довільний спосіб під'йому гирі” у ривку - 159 під'йомів за 5 хвилин. Перше місце у ривку (спринт) із результатом 60 під'йомів за 2 хвилини.

На змаганнях такого рівня виступив вперше. Таке досягнення виконав завдяки методиці свого легендарного батька. Надалі готується до майбутніх чемпіонатів.

Вони стали чемпіонами світу у своїх вікових групах та вагових категоріях, поділивши свій успіх навпіл. Нагороди спортсменам вручали заслужений майстер спорту СРСР прославлена Марина Попович (голова оргкомітету), заслужений майстер спорту Росії Сергій Мішин, лауреат Державної премії, секретар Спілки письменників Росії Володимир Сілкін, заслужений артист Росії, композитор, поет, співак, режисер Леонід Шумський. Змагання в Архангельську - центрі світового гирьового спорту пройшли блискуче - це загальна оцінка всіх присутніх.

З урахуванням цих та попередніх досягнень роменському  спортсмену президент Міжнародної конфедерації майстрів гирьового спорту Росії Анатолій Миколайович Єжов на закритті змагань вручив ще одну престижну нагороду - «Золоту гирю», яку Михайло Іванович передав своєму другу та меценату Свірському Геннадію, адже завдяки його фінансовій підтримці легендарний спортсмен має змогу приймати участь у всіх змаганнях та чемпіонатах, а головне — перемагати!

Наразі, сім'я Левченків готується до нових змагань, нових перемог.   Адже у перспективі на майбутнє Левченки планують прийняти участь у змаганнях в м. Керч, які будуть присвячені 9 Травню. З хвилюванням і надією чекають на  змагання, які відбудуться на вершині гори Ельбрус на висоті 3,5 км, адже їх участь залежить від фінансової підтримки.

Тож побажаємо нашим переможцям здоров'я, натхнення та нових  перемог.

 

 

Анна Марченко

 

 

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Сейм
Сейм