Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс У місті розпочалася Всеукраїнська благодійна акція «Почуй світ».
У місті розпочалася Всеукраїнська благодійна акція «Почуй світ».
Тандем-пресс
Вівторок, 23 квітня 2013, 20:14      Ромни, Сумська область

Щороку, починаючи з 2006 року по всій Україні проходить Всеукраїнська благодійна акція “Серце до серця”.
Метою акції є збір коштів для закупівлі обладнання для дитячих медичних закладів держави. Обладнання вже допомогло дітям, що мають вади зі слухом та зором, недоношеним новонародженим дітям, а також дітям хворим на цукровий діабет.

Цього ж року Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України оголосив вже восьмий щорічний захід соціального спрямування, в ході якого передбачається зібрати кошти на придбання медичного обладнання для допомоги дітям із вадами слуху для дитячого медичного закладу області.
Так, минулого тижня ініціативна група реалізації благодійного заходу провела прес-конференцію з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, представниками навчальних закладів міста та місцевими засобами масової інформації. Метою даної зустрічі стало інформування роменців про мету та заплановані заходи, які передбачається провести на території міста, об’єднуючи небайдужих.
З 7 по 28 квітня 2013 року по всій Україні та на Роменщині проходить VIII Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця» під гаслом "Почуй світ!".
Акція проводиться уже в восьме, і за цей час набрала загальнонаціональних масштабів. За всі роки існування Фонду, фондом було закуплено та передано медичне обладнання, ринкова вартість якого складає близько 21 млн грн., зокрема на Сумщині зусиллями волонтерів та громади  у минулому році було зібрано 117 588,50 грн.
У дні проведення фіналу акції – 27 квітня 2013 року по всій Україні, зокрема у м. Ромни, проводитиметься ряд заходів, під час яких збиратимуться кошти волонтерами (учні шкіл, студенти та усі бажаючі), котрі матимуть спеціальні ідентифікатори із фотографією, захищені печаткою Фонду, а також опломбовані скриньки. Для забезпечення прозорості відкриття скриньок та перерахунок грошей здійснюють банківські працівники в присутності представників органів влади, журналістів та волонтерів.
З метою отримання додаткової інформації та при бажанні стати волонтером акції "Серце до серця 2013" звертатися за телефоном: (050) 811-57-77 Вадим Лук'янов.
У рамках проведення VIII акції всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» у м. Ромни планується проведення таких заходів:
Протягом дії акції волонтерами буде проводитись похід вулицями міста для більшого інформування населення та збір коштів.
16-17 квітня: фінал конкурсу “Аукціон побачень”, який відбудеться в кафетерії “Бордо”;
18 квітня: благодійна дискотека у нічному клубі “Ромен” з 17-00 до 20-30;
24 квітня: танцювальний флешмоб в приміщенні Київського національного економічного університету;
25 квітня: танцювальний флешмоб на території Парку культури та відпочинку;
27 квітня: фінал акції, проведення флешмобу та концертної програми на центральній площі міста (10 година).

Довідка:
На зібрані кошти орієнтовно планується закупити апарат для ехоскринінгу у пологовий будинок або пологове відділення, клінічний аудіометр та імпедансометр у обласну клінічну дитячу лікарню та слухові апарати для дітей з вадами слуху Сумської області. Дане медичне обладнання дає можливість проводити діагностику слуху у дітей на ранніх стадіях. Проведення ехоскринінгу новонароджених з подальшим відповідним обстеженням глухих та слабочуючих дітей і забезпечення після слухопротезування або кохлеарної імплантації адекватної ранньої (з 3-6-місячного віку) реабілітації дозволить в переважній більшості випадків досягти позитивних наслідків, а саме: ці діти зможуть навчатись в загальноосвітній школі, вищому навчальному закладі і матимуть можливість в повній мірі інтегруватися в суспільство. Слід відзначити, що ехоскринінг новонароджених запроваджений в країнах Євросоюзу, США та Канади, де проводиться дослідження всіх новонароджених.

Анна Марченко

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Урочистий мітинг
Урочистий мітинг