Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Взуттєва фабрика на шляху модернізації виробництва
Взуттєва фабрика на шляху модернізації виробництва
Тандем-пресс
Субота, 16 березня 2013, 07:19      Ромни, Сумська область
Наразі не є секретом, що вітчизняне виробництво взуття істотно скоротилось, а йому передує імпортне взуття. При цьому, нам усім відомо, що найбільші обсяги взуття завозяться з Китаю, але незважаючи на це взуттєвики переконані — що якість вітзизняної продукції набагато переверщує якість китайську, і тому легко може скласти їй конкуренцію. Про проблеми та досягнення взуттєвого підприємства розповіла Стеценко Катерина Миколаївна, заступник директора ТОВ “Талан”. 
ТОВ “Талан” або як звикли ми називати взуттєва фабрика одне із найпотужніших виробництв міста Ромни. Сьогодні на ньому працює 925 осіб, з них, 650 жінок.
З 1923 року підприємство спеціалізується на випуску спеціального взуття. Протягом 90-та років колектив здобував знання, досвід і постійно розвивався. Сьогодні можна з упевненістю сказати, що ТОВ “Талан” досяг лідерства в області забезпечення безпеки й охорони праці.
ТОВ "Талан" - це група підприємств легкої промисловості, які випускають 2,5 млн. пар спецвзуття у рік для провідних підприємств нафтогазовидобувної та хімічної промисловості, чорної і кольорової металургії, підприємств машинобудування і металообробки, транспорту та енергетики, будівництва і сільського господарства, силових міністерств і відомств.
Постійне вдосконалення, прагнення до нових можливостей завжди були і залишаються духом “Талан”. Вивчивши світовий досвід, фахівці підприємства впровадили найбільш сучасну технологію прямого приливу підошви і розробили моделі взуття, аналогів яким немає в Україні. У технічне переоснащення за 2003 - 2007 роки було інвестовано понад 6,1 млн. дол. США. Встановлено принципово-нове обладнання передових компаній Італії та Німеччини для випуску спецвзуття литтєвого методу кріплення, що дало унікальну можливість вітчизняним споживачам застосовувати для захисту своїх працівників сучасне комфортне і надійне спецвзуття. Вся продукція сертифікована і відповідає нормам національних та європейських стандартів.
Основні зусилля підприємства спрямовані на забезпечення системного підходу до якості продукції спеціального призначення. Багаторівневий контроль якості, обов'язкова сертифікація та гарантійні зобов'язання є невід'ємною частиною їхньої роботи.
Розвинена мережа філій відкритих у великих промислових містах України і Росії, країнах СНД і Прибалтики, на Балканах, Кубі та в Європі постійно пропонує клієнтам широкий асортимент продукції.
Катерина Миколаївна розповіла, що звичайно головними  конкурентами на взуттєвому ринку є Китай, але як боротися з ними повинні вирішувати на рівні держави. Бо саме держава має бути зацікавлена у якості товарів.
Протягом місяця навколо підприємства вирують чутки про повну ліквідацію підприємства у зв'язку зі скороченням працівників, заступник директора заспокоює: “Як ви уявляєте собі повну ліквідацію? Адже для цього необхідно буде - шість литтєвих агрегатів відвезти в Бангладеш. Ні, такого не буде, підприємство буде працювати. На сьогодні у нас йде модернізація одного із агрегатів, і тому очікується оптимізація кадрів. Люди за 2 місяці попереджені про скорочення”, - зазначила Катерина Миколаївна.
Працівник, якому буде надаватися переважне право, повинен бути кваліфікованим з відповідним трудовим стажем. Як пояснила заступник директора: “Залишаються люди, які зможуть працювати на  5-6 процесах, тобто зміг кожного дня пересідати з процесу на процес”, - говорить Стеценко Катерина.
Щодо кількості скорочених наразі, на підприємстві не повідомляють, але говорять, що до кінця двомісячного терміну можливо хтось й сам звільниться.

Анна Марченко
 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

9 травня 2009
9 травня 2009