Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо МНС інформує Лисичанськ. Складнощі даного періоду часу ми обов`язково здолаємо
Лисичанськ. Складнощі даного періоду часу ми обов`язково здолаємо
МНС інформує
Вівторок, 19 серпня 2014, 13:19      Ромни, Сумська область
Вже майже 2 тижні на Луганщині, у місті Лисичанськ, працює підрозділ Державної служби України з надзвичайних ситуацій - зведений аварійно-рятувальний загін Міжрегіонального центру швидкого реагування (м. Ромни, Сумська область). На Донбас сумські надзвичайники прибули для проведення відновлювальних робіт буквально відразу після того, як місто було звільнене силами АТО від терористів.

«Обстановка в Лисичанську виявилася вкрай не простою, - зазначив начальник МЦШР ДСНС України полковник служби цивільного захисту Сергій Біляєв. - Серед всіх визволених населених пунктів Луганщини найскладніша ситуація виявилася саме у цьому місті. Відступаючи з Лисичанська, терористи намагалися завдати якомога більше руйнувань інфраструктурі міста: підірвані мости, розграбовані магазини, автозаправки, пошкоджені об'єкти водо - та енергопостачання. Крім того багато об'єктів міста виявилися просто заміновані, що істотно ускладнює роботу ремонтних бригад, які займаються відновленням життєдіяльності міста.

Саме тому ДСНС України направила сюди наш підрозділ, який здатний виконувати практично весь спектр аварійно – рятувальних та відновлювальних робіт. Наші піротехніки та водолази буквально цілодобово ретельно обстежують місцевість та звільняють населений пункт від вибухонебезпечних предметів, яких тут виявилося дуже багато. У складі загону також кінологи зі своїми чотирилапими вихованцями, які шукають людей під завалами. Роботи на висоті ювелірно проводять наші рятувальники, які звільняють будівлі від зруйнованих конструкцій. Для проведення таких робіт ми маємо спеціальну техніку, спорядження, засоби малої механізації, автономний гідроінструмент та навчений і натренований персонал. В першу чергу ми працюємо на найбільш складних ділянках, де не впораються звичайні комунальники, або на обєктах соціальної сфери – лікарнях, школах, дитячих садках, які потрібно у найкоротший термін повернути до нормального функціонування. Паралельно проводимо локальні монтажні та будівельні роботи.

У безпосередньому контакті з місцевим населенням - під час підвозу питної води, роздачі обідів чи якихось товарів першого вжитку - головну свою мету ми вбачаємо у донесенні відчуття до зневірених ( а таких тут достатньо), що вони не залишаться зі своєю бідою наодинці. Ми пояснюємо людям те, що складнощі даного періоду часу ми обов`язково здолаємо, і зробимо це разом. Зараз лисичанці, які були змушені покинути місто на час окупації терористами чи на час бойових дій, поступово повертаються в свої домівки. І це перша ластівка майбутнього добробуту і стабільності».
 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Псел
Псел