Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо МНС інформує Стрибок у майбутнє
Стрибок у майбутнє
МНС інформує
Понеділок, 14 листопада 2011, 22:12      Ромни, Сумська область

Молодість - це єдиний невичерпний ресурсМолодь зі своїми мріями, надіями та сподіваннями - це ранок країни, з якого починається її день прийдешній! Молодь - це особлива категорія людей, яка намагається змінити життя на краще!  Молодість - це єдиний невичерпний ресурс сучасної  України, що допоможе її врятувати і перетворити  на самодостатню державу!

Приблизно такими величавими словами характеризують одну четверту частину нашого суспільства у дні свят чи напередодні чергових виборів. А що ж відбувається у інші, буденні дні? Нерідко чуєш, як спілкуються підлітки. Іноді це викликає посмішку. Та не до жартів стає, коли молоді хлопці чи дівчата роблять безглузді  та, навіть, страшні вчинки. Із жахом усвідомлюєш, що дитя виросло. Людина, котра має сім'ю, пристойний заробіток, робить успішну кар'єру — словом, реалізувала себе і цим задоволена, навряд чи ризикуватиме, вплутуючись у якісь сумнівні авантюри. А ось молода особа, якій нічого втрачати (адже в житті вона ще нічого не досягла), знаходиться у так званій групі ризику.

Моє покоління народилося в епоху людини-будівника (тоді це називалося епохою будівництва комунізму). Ми мріяли про світле майбутнє, були жовтенятами, піонерами, комсомольцями, виконували свій конституційний обов’язок, воювали у Афганістані, ліквідовували наслідки Чорнобильської катастрофи тощо. І на кожному етапі ми відчували свою потрібність суспільству, ми пишалися тим, що зможемо принести користь своїй країні. Звичайно, існувала певна ідеологія, щодо нас здійснювалася цілеспрямована пропаганда. Пройшло не так багато часу, а наші діти народились уже зовсім в іншому світі, з іншою ідеологією (або ж її відсутністю), вони діти нової формації. І це не можна вважати чимось винятковим.  Розвиток людства не є рухом по колу, це – рух по спіралі. Але як колись ми намагались відстояти свої ідеали, так тепер наші діти відстоюють свої власні. Питання лише в тому, Що це за ідеали. Адже всього  через десяток-другий  років вже сьогоднішня молодь буде формувати моральну поведінку, моральні критерії наступних поколінь.

Багато хто зараз розповідає про молодь, яка тотально «спилася» і «зкурилася», веде паразитичний спосіб існування. Я із цим погодитись не можу. Так, є люди, які ведуть не впорядковане життя, але вони були завжди. Інше – те, що зараз їх особливо багато. І на це є свої причини - відсутність робочих місць, не бажання працювати, вплив реклами алкоголю та тютюну і т.д.  Погодьтеся, що саме суспільство виробляє зразок моральної поведінки – моральний ідеал, до якого повинні прагнути всі, вважаючи його розумним, красивим, корисним.

Кожен з нас був дитиною, яку опікали, намагались вберегти, застерегти. А ми всі відчайдушно хотіли вирости і позбутись тієї зайвої для нас опіки. І тільки самі ставши батьками, починаємо розуміти своїх батьків, розуміти те, що світ вступив у епоху Людини. І від того, якою ця людина хоче бути, якою є система її моральних цінностей, сьогодні залежить не лише її особиста доля і розуміння того, чи стане вона особистістю, а й майбутнє всього світу.

У провінційних містечках, і Ромни не є виключенням, люди до 25 років є найпасивнішою верствою населення у плані громадсько-політичної активності. Усі ми прекрасно розуміємо, що з часом (а він летить дуже швидко) активісти сьогодення не зможуть управляти та справлятись із покладеною на них роботою, і їм потрібні будуть наступники. Отже стає очевидним те, що залучення молоді – це першочергова задача. І об‘єднуючим фактором для всіх поколінь має стати  любов до всього рідного, глибинного, материнського, що в національній самосвідомості утвердилося як патріотизм.

На мій погляд, одна з нагальних проблем сьогодення – це необхідність активізувати та консолідувати нове покоління навколо проблем, починаючи із місцевих і закінчуючи більш глобальними. Потрібно терміново почати створювати спільноти молодих людей різних напрямків (культурних, спортивних, екологічних, політичних та інших), які стануть локомотивом для своїх ровесників і для суспільства в цілому. Адже це вже не крок для майбутнього, а стрибок для того, щоб це майбутнє було взагалі. Звичайно, для того, щоб слова не залишилися пустою декларацією, потрібні принаймні 3 фактори – ідея, мотивація та матеріальна база. І якщо з першими двома у сучасної молоді все більш-менш благополучно, то брак приміщень, обладнання, спорядження, інвентарю дається взнаки вже протягом довгого часу.

Я запрошую молодих людей міста до культурно-спортивного клубу «Рятувальник», де на Вас чекають різноманітні спортивні секції (атлетизму, рукопашного бою, вільної боротьби та бойових мистецтв), вокальні, музичні та хореографічні гуртки. Для любителів водяних видів спорту повідомляю, що відкриття басейну у місті Ромни заплановане на осінь 2012 року.

Я звертаюся до роменців, які вже реалізували себе у тій чи іншій сфері. Я закликаю інвестувати ресурси ( матеріальні, людські, моральні) у молоде покоління. Адже тільки молодість не знає меж у своїх безкінечних пошуках, вона володіє могутньою силою, яку лише потрібно правильно спрямувати. Тільки разом ми зробимо наше місто процвітаючим, містом, де захочуть жити наші діти та онуки.

Сергій Біляєв,

полковник служби цивільного захисту,

депутат міської ради

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Стародавній обряд
Стародавній обряд