Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо МНС інформує Хімічний підрозділ Роменського спеццентру став базовим формуванням МНС України
Хімічний підрозділ Роменського спеццентру став базовим формуванням МНС України
МНС інформує
Середа, 15 червня 2011, 15:11      Ромни, Сумська область

На 36 одиниць (з 16 до 52 чоловік) збільшилася штатна чисельність підрозділу радіаційного, хімічного та біологічного захисту 2-го Спеціального регіонального центру швидкого реагування (м.Ромни Сумської обл.), який став базовим формуванням МНС України.

Реорганізація структури центрального підпорядкування МНС України відбулася з метою збільшення її можливостей у виконанні завдань за призначенням (для попередження та ліквідації наслідків аварій на об’єктах атомної енергетики і хімічно небезпечних об’єктах). Таке рішення обумовлене багатьма чинниками, серед яких - аналітичні дані провідних країн світу про те, що основною проблемою на майбутні роки стануть техногенні катастрофи. А найбільшу небезпеку можуть скласти події, що супроводжуються радіаційним, хімічним і біологічним (РХБ) зараженням навколишнього простору.

«Такі акції, як ядерний шантаж, РХБ теракти, являють собою реальну загрозу, тому потрібно мати відповідні сили і засоби протидії і ліквідації можливих наслідків, - зазначив начальник Роменського спеццентру Сергій Біляєв. – Для якісної підготовки вищезазначених фахівців у Ромнах вже створено відповідну матеріальну базу –  тренувальний комплекс, на якому будуть шліфувати свою майстерність підрозділи РХБ захисту МНС України напередодні проведення ЄВРО-2012. Особливістю ж існування новоствореного підрозділу в Ромнах стане його висока мобільність та укомплектованість сучасним обладнанням.»

 

2-й Спеццентр МНС

 

Валерій Шокутько,

помічник начальника 2 СРЦШР з питань

 взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Святкова хода
Святкова хода