Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Прийом Миколи Клочка
Прийом Миколи Клочка
Вісті Роменщини
Вівторок, 11 серпня 2015, 00:00      Ромни, Сумська область
Мешканці міста й району мали можливість поспілкуватися з «губернатором» області Миколою Клочком під час особистого прийому.

Представники Роменсько-Буринської єпархії попросили сприяння у вирішенні проблеми з адміністративною будівлею церкви. Як відомо, наша єпархія молода і поки що не має окремого приміщення. Священнослужителі запропонували розмістити керівництво на вул. Щучки, так звана «Санта Марія». Однак Микола Олексійович зауважив, що оскільки ремонтні роботи свого часу там виконували працівники медичної галузі міста, то саме вони мають право претендувати на триповерхівку.

 

Також священники розповіли про ремонт, котрий триває у Святодухівському соборі. Скоро почнуться висотні роботи над куполом, який має стати справжньою окрасою як самого храму, так і міста в цілому. Святі отці попросили фінансового сприяння й наголосили, що собор занесений до спадщини ЮНЕСКО. Микола Клочко запевнив, що обов’язково підтримає реставраційні роботи.

Жителі будинку на вул. Луценка, 1 поскаржилися на каналізаційні стоки, що збираються в підвалі. Вони підготували звернення не лише до Миколи Клочка, а й до Генеральної прокуратури України. Людей обурює повна бездіяльність комунальників, хоча останні оприлюднили звіт, у якому йшлося про використання на ремонтні роботи 150 тис. грн. Але підвал як був залитий нечистотами, таким й залишився. Микола Олексійович чудово розуміє становище, в якому опинилися роменці, адже і в Сумах є аналогічна проблема. Та й його будинок стикався з такими негараздами. Крім смороду стоки спричинюють стрімке поширення комарів.

- На найближчу сесію міської ради треба винести питання про виділення фінансування на дані роботи з усунення неполадки, - зазначив очільник області. - А сама ситуація показує, що в Ромнах немає належного контролю у сфері житлово-комунального господарства.

На прийомі побували родичі пацієнтів із діагнозом «гемодіаліз». Їх турбувало, що для проходження процедури штучного очищення крові хворим доводиться через день їздити до Сум. Тому вони сподіваються на якнайшвидше прийняття рішення стосовно відкриття відділення гемодіалізу в Ромнах. Імовірніше за все, воно з’явиться у приміщенні екстреної медичної допомоги.

Мешканці мікрорайону Засулля з вул. Київської обурені діями власника СТО, що розташувалася поблизу будинків 80 і 82. Господар нехтує нормами газової та протипожежної безпеки, а що найстрашніше - не вбачає у своїй діяльності жодних порушень. Хоча в будинках мешкають маленькі діти й люди похилого віку. Певно, їм найбільше дошкуляє шум від діяльності станції.

- Даний «беспрєдєл» показує, як працює прокуратура, - відреагував Микола Олексійович на інформацію про те, що запити до правоохоронних органів залишилися без відповіді.

Протягом прийому значна частина питань стосувалася беззаконня й безкарності «осіб із портфелями». Нерідко люди бідкалися, що звернення до контролюючих органів нічого не дають, бо на озвучені зауваження їм відповідають: «Немає жодних порушень». На жаль, криваві події останніх двох років нічого не змінили у свідомості окремих функціонерів, яким вдалось утриматися за крісло.

Тетяна ЄЛІНА.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Виставка техніки
Виставка техніки