Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Герой із Заруддя
Герой із Заруддя
Вісті Роменщини
Четвер, 14 травня 2015, 20:16      Ромни, Сумська область
Друга світова війна принесла такий безмір горя нашим землям, що ми й досі не можемо оговтатися від її наслідків. 70 весен пройшло з часу капітуляції фашистів, а мир знову став крихким… Можна лише здогадуватися, як нинішні події сприймають ветерани. Адже зараз нащадки їхніх побратимів опинилися по той бік барикад.

Житель села Заруддя Петро Васильович Олексенко за свої 94 роки став визначною постаттю для всієї Сумщини. Саме він брав участь у визволенні Ярошівки. Також ветеран має звання «Почесний житель міста Конотоп», адже звільняв і цей пункт від німецької навали.

Петра Олексенка призвали в 1941 році, коли йому було 19. Був танкістом. Високий, статний чоловік протягом двох років спав сидячи прямо в бойовій машині: тоді, як і зараз, не надто дбали про комфорт солдатів. Петро Васильович отримав поранення, контузію, дрібні осколки так і не вдалося вийняти з тіла. 11 разів його танк загорався, метал плавився, а машиніст рятувався. Насправді, це є феноменальним везінням.

Голови райдержадміністрації Валерій Білоха і ради ветеранів району Надія Карпенко привітали шанованого захисника Вітчизни з ювілейною річницею Перемоги. Дідусь попри солідний вік має непоганий зір, хоча пересуватися стає все важче - ноги підводять. Гостям він щиро зрадів. Валерій Олександрович і Надія Йосипівна побажали ветерану міцного здоров’я, вручили грамоту й квіти.

Тетяна ЄЛІНА.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop61
konotop61