Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Найголовніший прапор - міста
Найголовніший прапор - міста
Вісті Роменщини
Понеділок, 27 квітня 2015, 20:42      Ромни, Сумська область
Міський голова Сергій САЛАТУН на черговій прес-конференції ділився власним баченням нагальних проблем нашого міста і способів їх вирішення.

Зокрема він звернув увагу на факт продажу будівель колишнього промислового гіганту - заводу АТС:

- Оціночна вартість майна становила понад шість мільйонів гривень, а в результаті торгів його продали за 400 тисяч, - говорить Сергій Андрійович. - Хто став власником - наразі невідомо. Щоправда, завдяки аукціону працівникам заводу віддали заборговану їм зарплату загальною сумою 79 тисяч гривень. Вартість об’єкту була заниженою. Це й обурило містян, у першу чергу колишніх працівників. Народному депутату Миколі Лаврику також відомо про дану ситуацію, він пообіцяв звернутися до Генеральної прокуратури України стосовно можливих зловживань. Тому це питання часу.

Поговорили й про виділення земельних ділянок для учасників АТО. Начальник відділу земельних ресурсів, землевпорядник управління економічного розвитку міської ради Оксана Палажченко розповіла:

- Закон надає воїнам право на першочергове отримання землі під житлове будівництво, садівництво чи городництво. Ця прерогатива належить тим, хто не використав право безоплатної приватизації. Проте доведеться почекати завершення розробки плану зонування територій. Коли генеральний план затвердять, наші захисники зможуть скористатися своїм законним правом. Поки що від них надійшло 40 звернень.

Головний архітектор міста Юрій Литвиненко акцентував увагу на тому, що крім виділення самої ділянки треба врахувати ще й проведення необхідних комунікацій.

- Чи мають пільги родини загиблих захисників?

- Сім’ї наділені таким самим правом, як і воїни, - пояснила Оксана Олександрівна. - На даний час жоден житель міста з відповідним статусом землю не отримав. Хочу завірити, що зловживань у сфері надання ділянки особам без відповідного статусу неможливе. Роменську міську раду постійно перевіряють контролюючі органи, тому жоден працівник не погодиться взяти на себе відповідальність винести рішення на розгляд без відповідних документів.

- Ми надамо ділянку кожному, - запевнив очільник Ромен. - Варто лише пояснити нашим воїнам-захисникам, що ця процедура займає певний час.

- Деякі особи навмисно розхитують ситуацію, поширюють чутки, - підбив підсумки зустрічі Сергій Салатун. - Але ми не ведемося на провокації, продовжуємо наводити лад у місті. Ще раз підкреслюю, що ми сприймаємо критику і працюватимемо з тими, хто готовий до діалогу. Я не зважаю на політичні знамена, а лише на фахові якості людей. Для мене на першому місці - прапор міста, а вже потім усі партійні. Ми повинні підвищувати престиж і якість життя у Ромнах. Також запрошуємо всіх містян долучитися до толок. Активно залучатимемо й підприємців, щоб вони навели лад на своїх територіях. Наше місто має виглядати красиво.

Варвара ОНІЩЕНКО.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Нива
Нива