Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Перше зерно вже в засіках
Перше зерно вже в засіках
Вісті Роменщини
Понеділок, 09 липня 2012, 20:24      Ромни, Сумська область
3 липня водій ФГ Світлани Кривозуб Віктор Шах доставив перші тонни щойно зібраного збіжжя у ПАТ „Біловодський КХП”. Сільгосппідприємство першим у районі розпочало жнивувати, вже намолотили 100 тонн зерна. Першопрохідця традиційно вітали хлібом-сіллю. 

– Ми повною мірою готові до приймання зерна нового врожаю, – наголосив голова правління Олександр Загурський. – Всі заплановані поточні ремонтні роботи завершені. Окрім ФГ Світлани Кривозуб, також уже укладено договори з ПрАТ „Райз-Максимко” на обробку і зберігання ранніх зернових та іншими сільгосп­підприємствами із загальним обсягом збіжжя понад 250 тисяч тонн. І це лише початок.

У попередній публікації про підприємство ми згадували про винахід харківських науковців – покриття „зернопроводів” полімером для продовження їх строку служби. Експериментальний цех, що спеціалізується на виготовленні полі­меру, вже запрацював. На початок липня виконано футеровку (так називається процес облицювання полімером внут­рішніх стінок трубопроводів та ін. для захисту від пошкоджень) всіх трубопроводів „Біловодського КХП”. Як тільки цех вийде на повну потужність, послуги буде запропоновано й іншим підприємствам. Про ефективність цього нововведення свідчить той факт, що навіть вкрай зношені трубопроводи, місце яких на звалищі, після футеровки служитимуть довше, ніж новенькі металеві, але без внутрішнього спецпокриття.

Павло КЛЮЧНИК.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop68
konotop68