Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Тиск стабільний
Тиск стабільний
Вісті Роменщини
Середа, 11 січня 2012, 21:34      Ромни, Сумська область

Казкам про те, що хтось налагодить для нас життя, дехто ще вірить. Переконати в зворотному допомагає Швейцарсько-україн­ський проект DESPRO, завдяки якому люди гуртуються навколо недешевої, але вкрай необхідної справи прокладення водогонів селами нашого та інших регіонів.

Не кожна громада, як виявилося, готова до цього. Але ті, хто повірив у власні сили й переступив через принцип “моя хата скраю”, досягли вражаючих результатів.

Більше 100 домівок зуміли об’єднати у десятикілометрову водопровідну мережу протягом тільки трьох місяців мешканці с. Сміле, залучивши власні кошти, а також  пропорційні внески з ра­йонного та сільського бюджетів і швейцарських партнерів. Й на цьому не зупиняться, – переконаний сільський голова Григорій Осташко. Суттєву допомогу також надали місцеві підприємства ФГ “Рубін”, виробнича фірма “Лана”, ПП “Еліпс продукти”. Та набагато більше, вважають місцеві жителі, залежало від голови кооперативу Віталія Міськова, завдяки якому, до речі, проклали й газопровід. Колосальним досвідом подібної роботи його просили поділитися навіть іноземці.

Звертаючись до учасників зібрання з нагоди технічного ви­пробування мережі, заступник голови РДА Віталій Карнаух нагадав, що DESPRO працює й у напрямку утилізації твердих побутових відходів. Таке неприховане за­прошення члени громади, напевно, ще обміркують. Головне, не збавляти обертів.

Денис МЯГКОВИЧ
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

38
38