Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини «Посульські козаки» в Москві
«Посульські козаки» в Москві
Вісті Роменщини
Субота, 05 листопада 2011, 21:54      Ромни, Сумська область

Скільки б ми не говорили про красу рідного краю, його багатство на історичні та культурні події, але головною окрасою нашої землі є люди, які щоденною невтомною працею збагачують, а мистецькими талантами прикрашають і прославляють її. Серед них члени народного аматорського чоловічого вокального ансамблю “Посульські козаки”. 

Творчість цього прекрасного колективу дарує людям радість, насолоду, гарний настрій, пробуджуючи приємні спогади та ностальгію за улюбленими піснями. Ансамбль виник у 1985 році. Ініціатором його створення  став художній керівник Пустовійтівського будинку культури І.І. Бут. Після проголошення незалежності України “Посульські козаки” набули особливого художнього розвитку, стали активними учасниками районних свят. У 2006 р. колектив очолив В.Г. Мелешко. В репертуарі ансамблю українські народні та сучасні пісні, твори українських класиків і місцевих композиторів. Колектив – неодноразовий переможець обласних і районних конкурсів, постійний учасник міських і районних заходів, має відзнаки відділу культури і туризму райдержадміні­страції, нагороджений грамотою управління культури і туризму ОДА.

Високим рівнем виконавської майстерності “Посульські козаки” завдячують насамперед Володимиру Мелешку. Він зарекомендував себе як високопрофесійний спеціаліст, організатор, умілий керівник. Вимогливий до репертуару. Велику увагу приділяє професійному становленню членів ансамблю, серед яких користується авторитетом і повагою. Постійно працює над підвищенням фахового рівня, має високий потенціал творчої енергії, яку передає виконавцям і широкому колу слухачів. Володимира Григоровича шанують на Роменщині та за її межами. Завдяки професіоналізму, відданості справі та лідерським якостям досяг високих результатів, за що відзначений численними нагородами та подяками. Він гідно представляє рідний край в усьому світі як професійний музикант і один із кращих сучасних співаків.

Національний культурний центр України Державного управління справами Президента України цього року запросив “Посульських козаків” виступити в Москві для української діаспори на свято Покрови Пресвятої Богородиці, у День Українського козацтва. Там же виступав соло лауреат Всеукраїнського конкурсу “Червона рута”, сільського фес­тивалю мистецтв “Боромля” та конкурсу на краще виконання творів про українське село, лауреат Міжнародного конкурсу “Солдати ХХ століття за мир” Олександр Надточій.

Роменців привітав директор центру, доктор історичних наук, член-кореспондент АПН України, заслужений діяч наук України, член Національної спілки письменників України і Спілки письменників Росії Володимир Мельниченко. Від Роменщини співучої господарю закладу за давньою традицією вручили запашний укра­їн­ський коровай.

Кожен концертний номер наших земляків супроводжувався гучними оплесками та вигуками “браво”, дехто навіть підспівував. Зачаровано, зі сльозами на очах присутні слухали рідні серцю пісні “Душі криниця” у виконанні Володимира Мелешка та “Чорно­бривці” - Олександра Надточія. Публіка із захватом слідкувала за словами ведучої програми Наталії Корнух, яка розповідала про Сум­ський край, Роменщину та рідну Пустовійтівську землю. Її виступ переплітався з віршованими рядками вчительки Пустовійтівської школи Тамари Марченко.

Ансамбль у складі Володимира Мелешка, Сергія Корнуха, Миколи Загорулька, Івана Остапенка, Віктора Сокола та Віктора Кондратенка продемонстрував високий професійний рівень, велику любов до ук­раїнської пісні, що долає всі кордони.

Затишний український куточок російської столиці вітав їх гостинно, тепло, вдячно. При­були на урочистості й випускники Пустовійтівської шко­ли, яких доля закинула в Росію, й просто прихильники української пісні, люди, яких цікавлять наша історія, культура, традиції. Серед них – рад­ник Посла України в Ро­сійській Федерації Т.М. Малишевський, який із великою приязню висловив щире захоплення виступом.

Дві години концертної програми про­йшли непомітно. Мабуть, тому після останньої пісні “Гукав отаман”, яку зал зустрів стоячи, глядачі довго не відпускали самодіяльних ар­тистів, просили ще і ще за­спі­вати ту чи іншу українську пісню.

Учасники творчого колективу вдячні нашій землячці, головному спеціалісту зі зв’яз­ків із громадськістю відділу ін­формації діаспори Національного культурного центру Укра­їни в м. Москва Олені Марчен­ко за запрошення та організацію чудового свята.

Щиросердно вітаємо наших славних артистів з удостоєнням честі представляти сла­ву українських козаків на Московській землі. Зичимо їм та їх родинам щастя, здоров’я, наснаги у відродженні кращих національних традицій, плід­ної праці на благо народу, задля світової слави України.

Тетяна КОНДРАТЕНКО,

начальник відділу культури і туризму РДА.

Р.S. Вітаємо керівника аматорського народного чоловічого вокального ансамблю “Посульські козаки” В.Г. Мелешка з присвоєнням йому звання полковника Українського козацтва. Натхнення, творчих здобутків Вам під омофором Святої Покрови!

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Міст через Сулу
Міст через Сулу