Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Питання юридичні, земельні, комунальні
Питання юридичні, земельні, комунальні
Вісті Роменщини
П'ятниця, 07 жовтня 2011, 07:37      Ромни, Сумська область

Відбулася чотирнадцята сесія Роменської міської ради шостого скликання, яку провів міський голова Микола Калашник.

У зв'язку з набранням чинності рішення Апеляцій­ного суду Сумської області, який залишив без змін рішення Роменського міськрайонного суду про ви­знання винним заступника міського голови Андрія Жарого у скоєнні адміністративного корупційного правопорушення - входив до складу правління приватного підприємства "Фаворит", міський голова, згідно з вимогами законодавства, вніс на розгляд депутатів проект рішення "Про затвердження розпорядження міського голови від 29.09.2011 р. "Про звільнення з посади Жарого А.Г. та виведення зі складу виконавчого комітету".

Андрій Жарий наголосив, що суд не врахував деяких нюансів, зокрема того факту, що підприємство фактично жодного дня не працювало й існувало лише "на папері". Крім того, було задокументовано зміну права власності. Посадовець пообіцяв, що протягом місяця постанова суду буде оскаржена у зв'язку з виявленими новими обставинами.

Під час обговорення депутати як наголошували на необхідності чіткого дотримання законодавства, так і висловлювалися на підтримку Андрія Жарого. Оскільки думки розділилися, під час голосування проект не набрав необхідної кількості голосів.

Також народні обранці розглянули ряд земельних питань, затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель м. Ромни з ба­зовою вартістю 91 грн. 30 коп. за 1 кв. м, внесли зміни до бюджету міста на 2011 рік, заслухали інфор­ма­цію про хід виконання програми реформування жит­лово-комунального господарства на 2009-2014 рр.

З метою недопущення підвищення вартості тарифів на вивезення твердих побутових відходів на сесії було прийняте рішення про створення КП "Чисте місто": підприємству буде передана техніка, отримана за проектом TACIS, для виконання робіт на замовлення ТОВ "ПМК-Ресурс" - надавача послуг із вивезення сміття (якщо техніку передати приватному підприємству, вартість орендної плати за її використання суттєво підвищить ціну за вивезення відходів).

Розглянуто й інші питання.

Павло КЛЮЧНИК.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

3
3