Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Ічня далеко, а молокопункт – у Рогинцях
Ічня далеко, а молокопункт – у Рогинцях
Вісті Роменщини
Середа, 06 липня 2011, 13:22      Ромни, Сумська область

Селяни нині в  більшості живуть за рахунок власних господарств. Вирощують сільгоспкультури, порають корів, свиней, птицю. Та особливо поповнюється сімейний бюджет за рахунок корів, тому й утримують їх працьовиті господарі по 3-5 у дво­рі.

У Рогинцях на домашніх фермах нараховується 600 ко­рів, заготовляють молоко на території декілька підприємств. Та найбільш надійним і привабливим партнером виступає ВАТ "Ічнянський завод масла та сухого молока" (Чернігівська область). Керівництво під­приємства надає селянам безпроцентні кредити на придбання корів, реалізує здавцям свою продукцію за ціною виробника, а також концкорми, жом. Днями в селі відбулася ще одна приємна подія: товариство презентувало пункт з прий­мання молока.

У сучасному приміщенні розмістилися холодильне обладнання, лабораторія. У кім­натах чисто, світло, приємно бу­де працювати. Генеральний директор підприємства Віктор Павлович Кіяновський, відкриваючи приймальний пункт, на­голосив:

- Ми повсякчас підтримуємо здавців молока, розуміючи, якщо більше буде корів у господарів, вищою їх продуктив­ність, виграємо і ми. Для зручності селян, під­вищення якості продукції ми й відкрили молокоприймальний пункт. Поряд плануємо обладнати ще й магазин з продажу готової продукції, концентрованих кормів, доїльних апаратів та ін. Подібні приймальні пункти маємо в селах Галка, Мокі­ївка. Найближчим часом планується від­крити в Кашпурах.

Об'єкт ввели в дію всього ли­ше за тиждень працівники за­­воду Віктор Лелека, Влади­слав Гайкалов, Павло Листопад. Та найбільше старань до­клала мій заступник із заготівлі сиро­вини по Роменській зоні Людмила Миколаївна Миронова.

- Ваше підприємство працює на добробут селян, - наголосив у своєму виступі голова районної ради С.В. Хоронько. - Тому ви владі попутники. Що для селянина втрата корови? Велика біда. А тут ви приходите людині на виручку. Пропонуєте гроші або ж телицю чи корову. Розраховується господар молоком протягом двох років. Умови - більш ніж прийнятні. Надаєте позички сім'ям здавців, які потрапляють у ту чи іншу скрутну ситуацію, на навчання дітей. Такі починання треба тільки вітати. І я думаю, люди їх оцінили і все ак­тив­ніше працюватимуть саме з вами.

Виступили також сільський голова В.Є. Лях, приймальниця молока О.І. Штереб. До речі, Ольга Іванівна почала працювати з 10 здавцями, а нині загі­тувала вже 70 господарів. Від­криття молокоприймального пункту нібито й не значна по­дія, але коли донедавна все руй­нувалося в селі (досить згадати відгодівельний комплекс ВРХ), а сьогодні відновлюються хоч невеличкі об'єкти - це вже приємно. А головне, відро­джується віра людей у добрі діла.

Микола ЛАВРИК
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Масляня
Масляня