Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Клімат сприятливий, інвестиційно привабливий
Клімат сприятливий, інвестиційно привабливий
Вісті Роменщини
Середа, 11 травня 2011, 12:24      Ромни, Сумська область

Про залучення інвестицій в економіку району йшла мова на засіданні громадської ради при голові райдержадміністрації, яке провів голова дорадчого органу В’ячеслав Леонов.

Інформували начальники управління економіки Наталія Дем’яненко та управління агропромислового розвитку Анатолій Демченков.

Зокрема, виступаючі зазначили, що у промисловості найбільше коштів у розвиток виробництва вкладено на підприємствах „Укрнафти”: 86% усіх інвестицій. Програмою розвитку району на 2011 рік заплановані інвестиції для модернізації лінії з виробництва цегли на філії ПрАТ «СБК» у м. Ромни, встановлення ротаційної печі «MIVE» і тістомісильної двошвидкісної машини на підприємстві «Андріяшівський хлібозавод» Роменської райспоживспілки, відновлення роботи в с. Андріяшівка цеху з переробки деревини ДАП «Роменський агролісгосп», нарощування обсягів виробництва підприємством Роменської виправної колонії № 56, виробництва пелетів ТОВ «Аграрний комплекс ім. Калнишевського».

 Нині стоїть завдання щодо залучення якнайширшого фінансування з державних програм і міжнародних проектів для розвитку соціальної сфери та інженерно-транспортної мережі.

У сільськогосподарському секторі економіки району інвесторів зазвичай цікавить галузь рослинництва. Напевно, через швидку віддачу від вкладених коштів. В основному фінанси спря­мовуються на придбання сучасної техніки. Розвивають тваринництво, окрім ПрАТ „Райз-Максимко”, в переважній біль­шості місцеві господарства, а також керівники яких дбають про забезпечення роботою сільських мешканців. Це, зокрема, ФГ „Урожай”, Світлани Кривозуб, ДГ „АФ „Надія”. Завдяки їх зусиллям вдалося зупинити скорочення поголів’я ВРХ. Є всі підстави сподіватися, що в цьому році втілять заплановане в життя у ТОВ „АФ „Лан”, де залучено кошти голландських інвесторів.

Інвестиції сприяють розширенню площі оброблюваних земель, зростанню ефективності їх використання. За обсягом вкладення коштів у сільсь­ке господарство наш район стабільно займає третє місце в області.

Звісно, не обходиться й без проблем. Надміру „заплутані” договори та ще й укладені на кілька десятків років часом залишають власників паїв фактично ні з чим.

Також під час обговорення наголошувалося на ролі громади села, яка має інколи навіть примусити сільського голову і депутатів принципово поставитися до укладення соціальних угод з інвесторами. Документ повинен бути чітким, зрозумілим і детальним.

Районна влада активно працює в цьому напрямку, але багато залежить від конкретних власників паїв. Адже відомі випадки, коли саме сільський голова з усіх сил намагався не допустити необачних кроків односельців, котрі, наслухавшись солодких обіцянок і не вникаючи в суть договору, мали наміри здати в оренду землю на півстоліття, фактично втрачаючи паї.

Андрій ЛЮБСЬКИЙ.

 

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Святковий концерт
Святковий концерт