Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Парк на межі вимирання
Парк на межі вимирання
Вісті Роменщини
Субота, 26 березня 2011, 00:00      Ромни, Сумська область

Ромни. ПаркМісто Ромни – чудове за географічним витвором і руко­творним. Цим ми, сучасники, завдячуємо нашим предкам – мудрим містобудівникам, архітекторам, які свого часу подбали, щоб древній Ромен був вічно молодий, радував навесні і влітку буйноцвіттям каш­танових свічок.

Ромни – єдине місто в Україні, яке має бульварний тип вулиць. Не випадково творчі люди його називають Києвом у мініатюрі, якщо дивитися з південного в’їзду. Ромни – чи не єдине в Україні містечко аналогічного рівня, що має свій гімн, тобто “Роменський вальс”, автор якого наш земляк, відомий пись­менник Олександр Шугай. А ще Ромен має неординарний парк, який заслужено свого часу одержав високе імення Т.Г. Шевченка. Його присвоюють не всім. Свідченням цього є й документ, де говориться, що серед аналогічних міст України деревонасадження зроблено у зручному місці, а їх кількість і породи відповідають всім екологічним нормам.

Сьогодні, на жаль, маємо невтішну картину стосовно утримання цього “оазису”. Прогулюючись якось з онуками в парку, я нарахував понад сотню пеньків. Дерева зрізані, звичайно, як аварійні, але ж нового не поса­джено жодного. Взимку, пам’ятаю, була тут лижня. Дорослі й діти активно відпочивали. Проходили навіть уроки з фізичного виховання. Тепер такої лижні немає, як і лиж у навчальних закладах.

Повернуся знову до дерев. Більшість із них мають “солідний вік”. З часом самі поваляться або ж санітарна вирубка допоможе оголити парк. Одним словом, це “вогнище” культури на межі загибелі. Мимоволі виникає запитання: “Чи ж планує міська влада зробити хоча б щось для збереження парку?” До речі, 2011 оголошено Роком насадження лісів. Певне, це стосується й парків.

А якої думки ви, мої земляки-роменці?

Володимир МЕЛЕШКО,

ветеран праці,

природолюб.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Ромен
Ромен