Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Невиліковний біль Афганістану
Невиліковний біль Афганістану
Вісті Роменщини
Неділя, 20 лютого 2011, 21:58      Ромни, Сумська область

Словами не залікувати афганські рани. Тому, вшановуючи у райдержадміністрації членів сімей загиблих на чужині роменців, представники влади були небагатослівними. Голова райдержадмі­ністрації Віктор Сєрік, міський голова Микола Калашник висловили співчуття матерям, батькам і дружинам сімох воїнів-інтернаціоналістів, які віддали своє життя за важливі, але спотворені жорстокою війною ідеали.

Керівники міста і району, а також представник ТОВ „Роменський завод продтоварів” на знак поваги передали згорьованим сім’ям скромні подарунки.

- Відтепер матері щомісяця отримуватимуть матеріальну допомогу від підприємства, – передав голова профкому Михайло Рудь слова генерального директора товариства Олександра Саєнка.

Заходи, присвячені вшануванню учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 22-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, продовжилися біля пам’ятника “Чорний тюльпан” у сквері на вул. Горького.

Міський голова Микола Калашник і голова районної ради Сергій Хоронько відзначили мужність, патріотизм, вірність присязі та від­да­ність інтересам держави 279 жителів нашого краю, котрі пройшли крізь горнило Афганської війни. Активну громадянську позицію, участь воїнів-інтернаціоналістів у суспільному житті, вихованні підростаючого покоління засвідчили почесні грамоти, вручені їм керівниками міста і району.

– Сьогодні ми вшановуємо наших земляків, котрі віддали життя в ім’я Батьківщини у далекій країні. Пам’ять про їх подвиг назавжди збережемо в наших серцях, – наголосив  голова Роменського товариства учасників війни в Афганістані Віталій Коломієць. Від імені афганців Роменщини він висловив подяку міському голові Миколі Калашнику, котрий ще у 2004 році посприяв початку будівництва пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, та вручив йому почесну грамоту Української спілки ветеранів Афганістану, медалі бойовим побратимам.

Також слово мали військовий комісар Роменсько-Недригайлівського ОМВК Андрій Ішутов, котрий також вручив Почесну грамоту учаснику бойових дій в республіці Ліван, а нині заступнику голови райдержадміністрації, голові районної призовної комісії Василю Ремінцю, голова районної ради ветеранів Надія Карпенко, учень ЗОШ № 11 Сергій Завгородський.

До підніжжя “Чорного тюльпана” лягли численні букети і корзини квітів. Релігійну відправу за загиблими відслужив отець Василій, настоятель храму с. Хмелів, котрий теж проходив військову службу в Афганістані.

Петро КАРАБУТ
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Виставка народної творчості
Виставка народної творчості