Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Працювати так, щоб люди дякували
Працювати так, щоб люди дякували
Вісті Роменщини
Понеділок, 07 лютого 2011, 22:42      Ромни, Сумська область
Днями виповнюється сто днів роботи новообраної влади. Пропонуємо увазі читачів серію інтерв’ю з представниками нової команди. Наш перший співрозмовник – за­ступник міського голови, керуюча справами виконкому Олена Проценко.   

– Олено Володимирівно, ви майже чверть століття працюєте в органах державної влади і місцевого самоврядування. Чи відрізняються методи управління сьогоднішні від, скажімо, тих, що були років 10 тому?

– Можливо, методи не дуже й змінилися, а от стиль управлін­ня став набагато динамічнішим і жорсткішим. Адже зараз настільки зросли обсяги завдань і ступінь їх важливості, що часу на вмовляння просто немає. І ми вимагаємо від керівників та працівників управлінь і відділів більшої ділової активності, ініціативності й дисциплінованості. Повага до людей і реальна допомога  у вирішенні їх проблем – такі мої головні вимоги до роботи підлеглих.

– Досить часто на нарадах ви звертаєте увагу на стан виконавської дисципліни. Це означає, що вас як заступника міського голови не зовсім влаш­товує робота працівників виконкому, окремих управ­лінь, відділів?

– Думаю, що рівень роботи працівників виконкому, який склався протягом останніх п’яти років, не влаштовує не тільки мене. Передусім він не влаштовує громаду. Зрозуміло, що багатьох проблем ми не можемо вирішити через об’єктивні причини: не вистачає повноважень, наданих законом, недостатньо фінансів або питання взагалі не належить до компетенції виконкому. Але, на жаль, досить багато й суб’єктивних причин. Наприклад, глибоко не вивчили суть звернення і просто надіслали чергову відписку, не пояснивши людині, чому не можуть допомогти, не порекомендували, як їй бути далі. У таких випадках  реакція міського голови і його заступників однозначно негативна. Ми – на службі у громади. І цим усе сказано. Оскільки я безпосередньо відповідаю за стан виконавської дисципліни у виконкомі, зараз докладаю всіх зусиль, щоби покінчити з розбалансованістю в роботі, створити систему взаємодії між структурними підрозділами й атмосферу ділової доброзичливості.

– Чи передбачаються у виконкомі нові кадрові зміни?

– Час іде… Дехто змінює роботу, бо не влаштовує заробітна плата, хтось виходить на пенсію, інший розуміє, що просто відсидітися вже не вдасться, а витримати високі вимоги і темп у роботі не може. Словом, життя – це завжди зміни. А якщо без філософії, то скажу так: у кадрових питаннях не допускається ніякого упередження – як мовиться, нічого особистого. Ми цінуємо ефективних працівників.

Адміністративна реформа триває, але у процесі скорочення чисельності працівників буде збережено „золотий фонд” – компетентних службовців з великим досвідом роботи і нестандартним мисленням.

– Ви спілкуєтеся з різними категоріями населення. Як вважаєте, чи підвищився сту­пінь довіри роменців до місь­кого голови, до міської влади?

– Перш за все, такі питання повинні відстежувати громадські інституції, зокрема і засоби масової інформації. Ми, влада, відкриті для спілкування і з вдячністю сприймаємо й поради, і критику. Зараз ми працюємо – багато, чесно і самовіддано, а ступінь довіри людей побачимо на наступних місцевих виборах через п’ять років.

– І наостанок про плани на майбутнє.

– Найперше – реалізувати свої можливості як управлінця чи, як зараз модно говорити, мене­джера. Хочу, щоб я і підпорядковані мені служби працювали так, аби частіше чути від людей слово „дякую”.

Спілкувалася

Раїса ВОЛОШКО.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Пам'ятники Кавалеридзе
Пам'ятники Кавалеридзе