Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини У новорічну мить чарівну
У новорічну мить чарівну
Вісті Роменщини
П'ятниця, 07 січня 2011, 13:38      Ромни, Сумська область

День Святого Миколая, Новий рік завжди зігрівають наші оселі радістю, світлом і здійсненням мрій. У ці дні кожен із нас, незалежно від віку, очікує на маленьке диво.

У школах і дитячих садках Дід Мороз побував раніше, ніж у домівках. На новорічних ранках та вечорах діти вітали прихід Нового року, отримували різноманітні подарунки, були активними учасниками конкурсів і розваг.

І подарунки, і грамота

На свято у СЗОШ № 1, яке школярі влаштували для вихованців центру реабілітації дітей-інвалідів, завітав міський голова Микола Калашник. Він привітав дітлахів, побажав їм міцного здоров'я і щастя в Новому році. Очільник Ромен також виконав почесну місію - вручив Грамоту Міністерства праці та соціальної політики України керівнику Світлані Ковальовій та учням гуртка "Солоне тісто" ЦРДІ, котрі стали лауреатами всеукраїнського творчого конкурсу людей з обмеженими можливостями.

Поздоровили багатодітні сім'ї

Усі свята несуть людям радість, задоволення, приємності. А Новий рік примітний своєю чарівністю, казковістю, подарунками від Діда Мороза. Особливо з нетерпінням очікують гостинців діти.  А надто коли малечі у сім'ї біль­ше, ніж пальців на руці. У жительки с. Піски О.П. Бойко їх аж семеро. Старшенькому - 17, найменшій - рік. Цього дня і в них було свято. До хати з подарунками завітали заступник голови облдержадміністрації Олександр Цупро та голова райдержадміністрації Віктор Сєрік, привітали з Новим роком, Різдвом Христовим, побажали здоров'я, добра, щастя. Слід наголосити, що місцева влада про багатодітні сім'ї особливо турбується.

Жодне звернення таких родин не залишається нерозглянутим. І більшість поставлених проблем вирішується позитивно.

Цього дня Олександр Цупро та Віктор Сєрік вручили подарунки багатодітним родинам Божків (с. Герасимівка), Вінніченків (с. Пустовійтівка), Пархоменків (с. Ярошівка).

Такі відвідини приємні батькам, дарують радісні хвилини дітям. Бо Новий рік та Різдво Христове завжди несуть надію на добро, краще життя.

Казка стукає у двері

Роменський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з Роменським коледжем Київського національного економічного університету розпочали підготовку до Новорічних свят заздалегідь. Студенти коледжу провели акцію "Подаруй дитині свято", в ході якої зібрали м'які іграшки та кошти, на які при­дбали ігри, книжки, солодощі.

Волонтери привітали вихованців центру реабілітації дітей-інвалідів з Днем святого Миколая, подарували розвиваючі ігри та іграшки, відвідали дитяче відділення Першої обласної спеціалізованої лікарні. У центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбулася новорічна вистава для вихованців прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу, дітей, родини яких опинились у складних життєвих обставинах. На свято завітали казкові герої з Дідом Морозом та Снігуронькою. Учасники дійства водили хороводи навколо красуні-ялинки, брали участь у конкурсах та іграх, як справжні актори, декламували вірші. Всі діти отримали подарунки, надані Сумським обласним центром соці­альних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Роменський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді висловлює щи­ру подяку Сумському обласному центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Роменському коледжу КНЕУ, відділу освіти міськвиконкому, центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю за допомогу в організації та проведенні акції "Казка стукає у двері".

Рятувальники - дітям

Із наближенням зимових свят серце наповнюється теплом, яким хочеться поділитися із друзями, рідними, зігріти ним душі близьких людей. Для рятувальників Другого спеці­ального регіонального центру швидкого реагування МНС такими є 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це дванадцяти-, п'ятнадцятилітні хлопчики й дівчатка, учні Роменської школи-інтернату імені Олександри Деревської, котрі вже декілька років є вихованцями оркестру 2-го СРЦШР.

Як зазначив, поздоровляючи юних вихованців, начальник підрозділу Сергій Біляєв, всі ді­ти, особливо напередодні Новорічно-Різдвяних свят, мають обов'язково відчути, що вони не самотні, що про них думають і дбають. Він висловив упевненість, що позитивний приклад щоденної роботи рятувальників не залишається не поміченим дітьми. Зокрема, Сергій Карнаух та Євген Харченко стали цього року курсантами Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту.

Завітали й у домівки

Юні роменці з громадської організації "Батьківщина молода" за підтримки Всеукраїнського благодійного фонду "Серце Батьківщини" поздоровили з Новорічними святами дітей із малозабезпечених родин, завітали до їх домівок. Разом із щиросердними вітаннями та побажаннями щасливого Нового року вручили їм подарунки.

Петро КАРАБУТ
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop48
konotop48