Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Листопадовий санбюлетень
Листопадовий санбюлетень
Вісті Роменщини
П'ятниця, 17 грудня 2010, 00:00      Ромни, Сумська область

Працівники Роменської райСЕС у листопаді обстежили 276 об’єк­тів, 57 осередків інфекційних захворювань. На 53 об’єктах виявлено порушення санітарних норм і правил. Накладено 47 штрафів на суму 8262 грн. Тимчасово припинено експлуатацію 6 об’єктів. Забраковано 28 кг зіпсованої продукції на суму 867 грн.

Бактеріологічною лабораторією проведено 4991 дослідження. З позитивними результатами на бактерії групи кишкової палички виявлено 15 зразків, зокрема, З - змиви з перукарського інструментарію в перукарнях ПП Яременко, ПП Сидоренко, 4 – з посуду та інвентарю кафе «Старе місто», «Харчевня», 3 – вода сільських водопроводів сіл Погожа Криниця, Мокіївка та МТФ с. Левондівка, 3 – вода з індивідуальних колодязів с. Великі Бубни та кулінарний виріб з ДНЗ с. Анастасівка. Проведено також 1451 дослідження на кишкову групу інфекцій і 715 – на крапельну.

Санітарно-гігієнічною лабораторією проведено 545 досліджень у 259 пробах. Виявлено відхилення від норми у 21 пробі питної води з громадських колодязів сіл Андріяшівка, Великі Бубни, Герасимівка та розвідної мережі сільських водопроводів сіл Миколаївка, Хоминці, Коржі, де кількість нітратів і заліза перевищує гранично допустимі норми в 1,6- 9,3 раза. У 43 пробах повітря робочої зони електрозварювальників уміст марганцю, заліза та двоокису азоту перевищує норми в 1,5 раза (НГВУ «Охтирканафтогаз», ДП «Недригайлівський агролісгосп»). Також виявлено відхилення в пробі харчової продукції (сардельки з павільйону «Наша ряба») ПП Перепеча О.О.

Зареєстровано 8 випадків гострих кишкових інфекцій, 5 – педикульозу, 6 – корости, 8 – туберкульозу, по одному – лямбліозу і вірусного гепатиту В, 2 – вірусного гепатиту С, по три – аскаридозу і опісторхозу, 2122 – гострих респіраторних вірусних інфекцій, 23 укуси людей тваринами.

Микола БОЙКО,

головний лікар райСЕС
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop3
konotop3