Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Почім і на чому їздимо
Почім і на чому їздимо
Вісті Роменщини
П'ятниця, 26 березня 2010, 09:20      Ромни, Сумська область

На планову зустріч міського голови П.І. Помарана і його за­ступників з головами квартальних комітетів цього разу запросили й підприємців, які надають транспортні послуги. Зокрема, через запит депутата міської ради А.Г. Жарого, що стосується законності обмеження пільгового проїзду в години пік - з 7.00 до 9.00 і з 16.00 до 18.00 год. у громадському транспорті.

На початку засідання заступник міського голови Ю.А. Литвиненко зауважив, що подібні заходи потрібні для того, щоб попередньо узгоджувати з представниками громадськості умови конкурсів перевізників, а також врахувати побажання мешканців при складанні графіків руху та ін.

Гострих конфліктів під час спілкування не виникло. Усі сторони погоджувалися, що основні недоліки, в тому числі й зриви графіків, запізнення автобусів, пов'язані з погодними умовами, і вибоїни й глибокі колії, особливо на вузеньких вуличках, створюють багато незручностей як перевізникам, так і пасажирам. Крім того, поїздки такими завулками стають небезпечними.

Цікаво, що мешканці кварталу № 12 звели до мінімуму фактори ризику, влаштувавши суботники, не чекаючи допомоги звідкілясь. І старі, й молоді бралися за лопати та ломи. Приклад порадили наслідувати й іншим.

Уточнення, внесені квартальними головами, щодо зміни гра­фіків руху врахує конкурсна комі­сія. Наголошувалося, що так зробити потрібно було ще під час підготовки конкурсу перевізників - це одна з основних умов його проведення, про що постійно повідомляють засоби масової інформації. Причому звернутися з відповідною письмовою заявою за адресою, вказаною в оголошенні, може кожен пасажир.

Не менш актуальною виявилася й тема пільгових перевезень. Підприємці запевняють, що їх втрати при наданні безкоштовних послуг компенсуються лише на 15-20%. За кілька років із цих коштів можна назбирати на новий автобус. Проте ці виплати з року в рік зростають, підкреслив начальник УПСЗН Юрій Скиба. затримка ж виникла через те, що всі державні установи працювали за тимчасовим кошторисом. Крім того, місцева влада пішла назустріч перевізникам, об­меживши права пільгового проїзду в години пік. Законність такого рішення перевірялася  про­куратурою з ініціативи депутата міської ради Андрія Жарого.

Під час зустрічі також торкнулися тем весняного благо­устрою, повені й проблеми самогоноваріння. Зокрема, міський голова нагадав про посилення карних заходів за викидання сміття у невстановлених місцях. Так, віднедавна мінімальний штраф за таке порушення зріс до 340 грн., максимальний - 1360 грн. В одному з мікрорайонів катастрофічна ситуація з "переробником" м'яса: відходи масового забою худоби смердять на всю вулицю. Поки що жодні заходи впливу не подіяли. П.І. Помаран доручив відповідним службам вивчити й усунути проблему, а також попрохав голів квартальних комітетів посприяти у проведенні толок у мікрорайонах напередодні Пасхи.

Про небезпеку повені поін­формував начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій В.І. Кишун. Очікується, що рівень талих вод цього року складатиме 220-260% норми.

Голови громадських організацій "Новий світ" Вікторія Мурич, "Екологія та соціальний захист" Любов Пирха запропонували свою допомогу в боротьбі з несанкціонованим виготовленням і реалізацією самогону та наркотичних засобів. Кілька років тому з власної ініціативи члени цих організацій склали список, до якого ввійшли 57 самогонних і три наркотичні "точки", який надали правоохоронним органам. Міліція повідомила, що ли­ше у семи випадках факти під­твердилися. "Чорний" список вирішили оновити, цьому обіцяли всіляко сприяти квартальні голови. Павло Помаран запевнив, що запросить начальника міськвідділу міліції зі звітом про перевірку цих адрес.

Денис МЯГКОВИЧ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Океан Ельзи
Океан Ельзи