Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Погляд Щоб днем любові став кожен день
Щоб днем любові став кожен день
Погляд
Четвер, 14 лютого 2013, 22:34      Ромни, Сумська область

Нікому не треба пояснювати, чим відома дата 14 лютого. Вірно, саме цей день вважається святом закоханих. І напередодні багато людей ідуть до крамниць, аби придбати м’яку іграшку, солодощі, парфуми, якими потішить «другу половину» покупця. При чому найпоширенішим атрибутом цього дня є серце та червоний колір.

Звісно ж, це дуже приємно. У першу чергу приємно продавцям такого дріб’язку. Вже звично перед 14 числом трохи завищують ціни на квіти чи на вітальні листівки. А насправді, свої почуття можна висловити навіть щирими словами вдячності та любові. Й не обов’язково  об’єктом зізнання буде кохана людина: можна зайвий раз нагадати батькам чи вірному другу, як ми дорожимо ними. Та навіть продавцю, котрий завжди вас якісно обслуговує, буде приємно почути похвалу.

Оскільки ми живемо у православній країні, то хочеться поглянути на цей день ще й з точки зору саме цього віросповідання. Настоятель храму Всіх Святих протоієрей Димитрій Долгий розповів про ставлення православної церкви до згаданого свята: «Ситуація зараз складається так, наче тільки один день у рік є днем любові. А потрібно, щоб кожен день був таким – як у стосунках між людьми, так і в духовному плані. Церква не проти цього дня як свята, але проти того, щоб 14 лютого зводилося до банального застілля, чи – того гірше – до плотських утіх. Насправді, для християн їжа не повинна бути сенсом життя, - переконаний священик. До того ж, святий Валентин не є достойним прикладом в очах церкви, адже його життя було протестом проти чернецтва та церкви загалом.

Святі благовірна княгиня Февронія і князь Петро Муромські своїм життям показали, якою повинна бути любов – жертовною й самовідданою. Діва Февронія була селянкою, але завдяки тому, що зуміла зцілити князя Петра, одружилася з ним. Це визвало гнів бояр, але сила кохання перемогла і впродовж усього життя святе подружжя прославилось благочестям і милосердям. Вони померли в один день та час 8 липня, коли і вшановується їх пам'ять».

 

Тетяна Єліна

 

До відома читачів: святий Валентин є католицьким «персонажем». Відзначати день закоханих саме на його честь –  це те саме, що  відмічати Різдво 25 грудня. Насправді, наша церква має своїх покровителів сім’ї, кохання, шлюбу: святі Петро та Февронія (покровителі молодят), свята блаженна Ксенія Петербурзька (до неї звертаються при сімейних негараздах), мученики Адріан і Наталія (їм моляться про лад та любов між подружжям).

 

Погода. Ромни

Календар