Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Погляд Розмови по суті
Розмови по суті
Погляд
Понеділок, 06 червня 2011, 08:19      Ромни, Сумська область

В останній день весни пройшла чергова сесія міської ради. На неї прибуло 30 наших обранців, котрі протягом двох годин зуміли розглянути всі питання порядку денного.

Серед озвучених депутатських запитів був той, що стосувався незаконної забудови на площі Гнідаша, де раніше знаходився комсомольський парк. Стурбовані жителі прилеглої до парку частини вулиці Щучки, Пролетарської Солідарності та площі Гнідаша прийшли на засідання. Вони пояснили, що там почалося будівництво, незважаючи на паркову зону та без належних документів. Мешканці території навіть звинуватили міського голову у бездіяльності, бо вони ще місяць тому зверталися до нього із проханням, але він так і не надав відповіді. Звісно, це не рідкість, що у Ромнах починається будівництво всупереч законам. Цього разу вирішили на наступне засідання винести список осіб, які володіють державними актами, із чого і можна зробити висновок, кому ж це вигідно.

Іншим запитом знову акцентували увагу на поганій дорозі та у каналізаційних водах просто на дорозі у мікрорайонах Новолозівка, Каховка та Лозова. Потім Віктор Проценко, який і озвучив цей запит, та Михайло Кочерга у словесній полеміці стали доводити один одному, що  ж там насправді тече по вулиці: каналізація чи чиста вода. Так і не дійшовши згоди, вирішили виїхати і вже на місці розібратися.

У порядку денному було багато земельних питань. Валентина Судьїна звернула увагу на те, що більшість спорів існує через недолугість законодавства. Наприклад, у Ромнах немає генерального плану міста та меж центральної частини міста. А це стає приводом для плутанини у документах і того, що прості люди, які не надто гарно володіють всіма юридичними тонкощами, не можуть впорядкувати ту чи іншу земельну ділянку. Тут, безперечно, напрошується висновок, що комусь така недопрацьованість документів вигідна.

Депутати взяли у комунальну власність дитячий майданчик у центрі міста. Можливо, тепер і гойдалки, і туалет приведуть до належного для використання стану. А може навпаки – заведуть стару пісню про відсутність грошей.

Григорій Негреба озвучив інформацію про те, що наш РАГС знаходиться у плачевному стані (незважаючи на надання платних послуг – авт.) і в підсумку Григорій Петрович назвав такий його стан «позором для міста».

Надія Гора у черговий раз звернулася із запитом про відсутність автобусної зупинки поблизу пам’ятника Шевченка, де дачники змушені стоячи чекати на громадський транспорт. Андрій Жарий, як профільний заступник міського голови, «заспокоїв» її, що таких необлаштованих зупинок у місті близько 25 і зізнався, що у бюджеті відсутні кошти на такі роботи.

У різному прозвучало прохання дільничних лікарів поновити їм пільговий проїзд в автобусах. Віктор Проценко як перевізник і депутат розповів, що коли така пільга була, то нею насправді користувалися не лише лікарі, а й інші спритники, і тому її відмінили. Лікар Віктор Іващенко відзначив, що це доволі легко відслідкувати, адже дільничні лікарі користуються лише певним маршрутом і лише у робочий час. Для плідного вирішення цієї проблеми перевізники зустрінуться із лікарями та спробують знайти спільну мову. Безумовно, ніхто із мешканців не хоче залишитися без медичного обслуговування тільки через образу власників маршруту, в тому числі й самі ж перевізники.

 

Іванна Соловей

 

Погода. Ромни

Календар