Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

На сесії
Погляд
Понеділок, 30 травня 2011, 10:01      Ромни, Сумська область

Сесія районної ради пройшла як завжди продуктивно і оперативно. Депутати поговорили про забезпечення району питною водою. Заступник голови райдержадміністрації Віталій Карнаух доповів, що із 128 населених пунктів Роменщини лише 9 забезпечені централізованим водопостачанням: Великі Бубни, Перехрестівка, Біловоди, Плавинище, Сміле, Рогинці, Довгополівка, Пустовійтівка, Миколаївка, ще 31 – має часткове водопостачання. 

Через старість більшість існуючих водопровідних та каналізаційних мереж мають аварійний стан. Великі надії покладають на реалізацію швейцарсько- українського проекту DESPRO по наданню допомоги у децентралізації водопостачання. Вже відомо, що 4 села нашого району отримають нагоду залучити іноземні інвестиції для забезпечення населених пунктів водою. На жаль, цілий ряд питань не вирішується через відсутність проектно-кошторисної документації, що фактично тотожно небажанню деяких громад вирішувати свої нагальні проблеми. Ще суттєвою перепоною для нормального водозабезпечення сільських жителів є мутність води у колодязях та високий вміст заліза у ній. Саме через це практично вся наша вода не відповідає санітарним нормам.

 

Затвердили обранці району зміни до районного бюджету, що пов’язано зі збільшенням розміру дотації вирівнювання та субвенції з державного та обласного бюджетів. Тепер доходи визначено в сумі 79188,9 тис. грн., а видатки – 78575,5 тис. грн. 77 тис. грн. виділять на утримання об’єктів спільного користування: центр реабілітації для дітей-інвалідів та Конотопська рятувально-водолазна служба, яка обслуговує Роменський район. 50 тисяч використають на виконання програми «Сільська криниця». Цього року планується 6 тисяч грн. виділити на підтримку підприємництва.

 

Поговорили на районній сесії і про оздоровлення підростаючого покоління. Наприклад, із  3150 учнів району 1840 буде оздоровлено (якщо це можна назвати таким словом) на пришкільних майданчиках. 12 школярів поїде у міський табір «Вогник», 20 – до пересувних таборів наметового типу, а іще кілька дітей побуває у «Молодій гвардії»  та «Артеку».

 

Іванна Соловей

 

Погода. Ромни

Календар