Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Молоко як проблема
Новини міста
Четвер, 04 листопада 2010, 21:46      Ромни, Сумська область

«Мене турбує питання закупки молока у районі, - сказав Віктор Сєрік журналістам під час зустрічі з представниками молокозаводів. Ми раніше вже збирали представників молокозаводів і цікавилися, які проблеми вони мають і чому вони знизили закупівельну ціну на молоко.

Тоді відбулася серйозна дискусія, але досягли домовленості і деякі заводи дали згоду не знижувати закупівельну ціну. Але за тиждень Роменський та Гадяцький заводи почали закупати не по 3 грн., а по 2,70 за літр. Це провокація з боку молокозаводів. Керівник одного підприємства заявив, що це триватиме два тижні (до виборів – авт.), а потім ціну знову підвищать. Ситуація провокаційна, однак власники молокозаводів не хочуть втручатися і контролювати це питання».

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Цупро наголосив, що молокозаводи в області зараз завантажені на 40% своїх потужностей, хоча треба цю цифру довести до 80.

Представниця Роменського молокозаводу запевнила, що здавачів молока вони повинні попереджати про заплановане зниження ціни за 5 днів. На що Олександр Миколайович відповів, що їх не попереджували, а просто поставили перед фактом. «Що вам заважає платити їм по 3 грн., які були погоджені у вересні?». Представниця Роменського заводу відповіла, що ціну визначають не на місцях, а власники підприємства.

Олександр Цупро зізнався, що влада готова допомогти із визначенням вмотивованої ціни, але потрібна двостороння співпраця. А керівники повинні переглянути занижену ціну, і прикро, що під час цієї наради їх не було.

Представник Роменського молокозаводу, котра виявилась найактивнішим учасником діалогу із владою, запевнила, що ажіотажу серед населення немає. Дивно, як це прості селяни, котрі бережуть кожну копійку, можуть спокійно сприймати раптове зниження ціни їх роботи на 30 копійок? Не менш дивним є те, що ціну визначають власники із інших міст, і навіть не знайшли можливості прибути на зустріч у райадміністрацію для пояснень. Складається враження, що вони абсолютно не готові іти на діалог із владою.

Віктор Сєрік зазначив, що якщо власники молокозаводів далеко, «а ми з вами тут живемо і працюємо, то треба враховувати і моральну сторону також». Олександр Цупро додав, що представники влади та заводів могли б бути спільниками, якби останні заздалегідь повідомили про свої плани щодо зниження ціни. Бо наразі склалася ситуація, що вони дізналися про таке рішення останніми.

На завершення було направлено офіційні листи із проханням пояснити свої дії всім керівникам молокозаводів.

 

Іванна Соловей

 

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop33
konotop33