Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Для «інших» - зросте
Новини міста
Понеділок, 27 вересня 2010, 00:00      Ромни, Сумська область

Чергове засідання виконавчого комітету одним із актуальних питань розглядало погодження тарифів на послуги водопостачання, які надаються іншим категоріям споживачів ДП «Аква-сервіс» і «Сток-сервіс» ПП «Еліпс».

Заступник міського голови з питань економіки та соціальних питань Олександр Левицький зазначив, що підприємство «в черговий раз» звернулося задля підвищення тарифів. Заступник міського голови з питань міського господарства Юрій Литвиненко додав, що підприємство співпрацює за програмою ТАСІС і з нинішніми тарифами має збиток близько 500 тис. грн. на рік. Керівник «Еліпсу» Армен Агаханян розповів, що у тариф закладені втрати на рівні 25%, а близько 500 споживачів використовують менше одного куба води на людину, «хоча мають гарячу воду». «Еліпс» замінив майже 200 м труб задля зменшення кількості поривів. «Чим більше ми замінимо мережу, тим менше буде втрат по місту». І також поскаржився, що хоча орендну плату їм зменшили, зате зросла вартість електроенергії та витрати на заробітну плату працівникам. Армен Арамаїсович запевнив, що мова йде про підвищення тарифів тільки для інших споживачів, для населення вартість води не зміниться.

Члени виконкому поцікавилися, яка є протяжність мереж у місті та який відсоток їх відремонтовано. Виявляється, всього у нашому місті 86 км мереж, а починали працювати із 48 км. Капітальний ремонт проведено на 6 км за власний рахунок підприємства. Такий малий відсоток керівник пов’язав із тим, що капітальний ремонт не закладено у тариф. Також прозвучало прохання надати довідку про те, які глибини використовуються для викачки води. Юрій Литвиненко пояснив, що грошей на буріння глибших за нині діючі свердловини у бюджеті немає, хоча сьогодні вода у Ромнах є перенасиченою залізом.

Дійсно, нестача коштів є вічною проблемою комунальної сфери. Після обговорення даного питання члени виконавчого комітету все ж підтримали пропозицію підвищити вартість води для «інших споживачів».

Тетяна Івасин

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Виставка народної творчості
Виставка народної творчості