Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Бензинові проблеми
Новини міста
Вівторок, 03 серпня 2010, 14:56      Ромни, Сумська область

Віднедавна багатьох власників автомобілів стала хвилювати проблема відсутності бензину на заправках нашого міста. З приводу цього з’явилося кілька чуток, але істини вони не відображали. Як відомо, бензин зник після перевірки ряду заправок податковою, котра виявила цілий ряд порушень.

 Про дану ситуацію розповідає прес-секретар управління податкової міліції ДПА України в Сумській області Наталія Шаповал: «Наразі пальне на заправках вже з’явилося, жодних перешкод до його відпуску та реалізації з боку податкової немає. Дійсно, факт порушення кримінальних справ був, він стосувався порушень у роботі ряду заправок. Внаслідок виявлених порушень на 6 АЗС області вибірково взяли пальне на аналіз, відправили його до Харкова на перевірку. На 4 із цих станцій зараз опломбовано понад 30 т пального. На решті АЗС області проблем немає. Минулого четверга були повернуті печатки підприємств, які вилучили в ході проведення слідчих дій. Також власникам повернуті касові апарати, бо без них неможливо займатися фінансово-господарською діяльністю. Підприємства  у присутності першого заступника губернатора Віктора Чернявського пообіцяли розблокувати роботу АЗС. Однак вони все ще не працюють, вимагаючи розблокувати їхні рахунки, хоча вони для подальшої діяльності не потрібні. Кримінальні справи були порушені через виявлення фактів ведення  тіньових операцій. Також є факти фіктивного підприємництва. Це було потрібно, аби показати збитковість підприємств. Податкову зацікавило те, що підприємство показує у своїй декларації про доходи 91 млн. грн. як прибуток, а видатки при цьому дорівнюють 93,5 млн. грн. Так не може бути, щоб 50 АЗС (філії однієї фірми – авт.) по області були неприбутковими. Між іншим, перевірки почалися ще минулого року і зібрані документи дали змогу порушити кримінальну справу щодо посадових осіб. Ми намагаємося стабілізувати ситуацію, йдемо на поступки, але це жодним чином не впливає на хід слідчих дій. Це саботаж з боку власників АЗС та реалізаторів пального (відсутність бензину на заправках – авт.). Ми сподіваємося, що проблема вирішиться, готові йти на відкритий діалог і на співпрацю».

Щодо стану із наявністю бензину на АЗС нашого міста, то станом на вівторок, 27 липня, він є лише на одній заправці – по вул. Сумська. Там жодних перепон у реалізації пального немає.

 

Тетяна Івасин

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

071
071