Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Новини міста Приймальня європейського рівня
Приймальня європейського рівня
Новини міста
Неділя, 18 квітня 2010, 20:25      Ромни, Сумська область

Нарешті в управлінні праці та соціального захисту населення з’явилася громадська приймальня європейського зразка. Спектр послуг, які тут можуть отримувати відвідувачі, не змінився, зате якість обслуговування покращилась, а вірогідність простоювання у довжелезних чергах зведена до мінімуму. Тепер про візит до управління праці можна домовитися навіть по телефону, а на питання, яке вас цікавить, може відповісти і черговий біля входу.

Між іншим, у приміщенні збудували туалет, обладнаний для потреб інвалідів на візках. Директор центру реабілітації для дітей-інвалідів Наталія Осауленко розповіла, що з інвалідами чи не вперше співпрацювати почали ще на етапі проектування приміщення: «Нам приємно, що інвалідів запросили до співпраці ще на етапі проектування, щоб ми могли проконсультувати, як для нас краще. Раніше нас запрошували тоді, коли все вже зроблено. І частіше всього зроблено не правильно».

Оскільки наша держава поступово крокує до Європи, то і будівлі соціального значення повинні відповідати вимогам всіх категорій населення. З 2005 року  з метою підвищення рівня соціальної захищеності найбільш вразливих верств населення  Урядом України впроваджено в управліннях праці та соціального захисту населення  реалізацію Проекту «Удосконалення системи соціальної допомоги» спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Європейські стандарти вимагають також і відповідних умов праці, тож за рахунок виділених коштів роменське управління облаштували так, аби було зручно всім і, зокрема, відвідувачам з особливими потребами. Тепер на першому поверсі розміщується всі основні кабінети: сектор прийому громадян, які звертаються за призначенням усіх видів соціальної допомоги, сектор прийняття рішення щодо надання допомоги. Завдяки тому, що частина секторів зайняли перший поверх приміщення, управління праці стало ближчим до інвалідів як у прямому, так і в переносному значеннях. Тепер відвідувачам не треба перейматися, о котрій годині краще прийти до приймальні, адже сектори працюють без обідньої перерви, а призначення всіх видів соціальної допомоги здійснюється за єдиним пакетом документів і без територіального поділу. Також запроваджено щоденний контроль за дотриманням десятиденного терміну прийняття рішення щодо призначення допомоги.

На церемонію перерізання стрічки на новеньких дверях єдиної приймальні прибули міський голова разом з заступниками, очільники організацій, які співпрацюють з інвалідами та самі працівники оновленого закладу.

Ольга Калиновська

 

 

риймальня європейського рівня

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Ленін
Ленін