Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс ТОВ “ПМК-Ресурс” кинув місто по-англійські — не прощаючись
ТОВ “ПМК-Ресурс” кинув місто по-англійські — не прощаючись
Тандем-пресс
Неділя, 18 серпня 2013, 17:04      Ромни, Сумська область
Гаряча дискусія відбулась в залі засідань Роменської міської ради минулої п'ятниці. Адже підприємство ТОВ “ПМК-Ресурс”, котре майже два роки випробувало терпіння роменців, накивало п'ятами. Ось таке недобросовісне ставлення виконавця робіт із вивезення твердих та рідких побутових відходів та шляхи негайного вирішення ситуації  й обговорювали на позачерговій 43-тій  сесії Роменської міської ради.
Як повідомив міський голова Калашник Микола Кирилович, напередодні він спілкуючись з директором ТОВ “ПМК-Ресурс” дійшов згоди, що останній виконуватиме свої обов'язки до 1 вересня. Станом на 1 серпня стало зрозумілим, що побалакали та й забули. Місто кинуто на призволяще....Тож одним з пунктів порядку денного сесії було — призначення тимчасовим виконавцем робіт з вивозу твердих та рідких побутових відходів - комунальне підприємство “Чисте місто”, яке очолив новий директор Телевний Григорій Іванович.
Тож 1 серпня група депутатів на чолі з Северином Сергієм Федоровичем прийшли приймати автомобільну техніку. Картину про яку розповідав у своєму виступі Сергій Федорович ввела в жах всіх присутніх. Адже три одиниці, які стоять у гаражі взагалі бажають кращого. “Автомобілі мертві...та непригодні до експлуатації”, - говорить Северин Сергій. Користуватися можливо тільки однією, яка не охватить все місто.  Тож, наразі, у місті немає робочих автомобілів, які б могли вивозити сміття. Тому Сергій Федорович того ж дня звернувся до міського голови м. Прилуки й попрохав два автомобілі ЗІЛ, які на минулих вихідних хоч трохи знімали напругу населення.
Ще чотири одиниці автотехніки, які передані місту за програмою Тасіс та змогли б вирішити в повній мірі цей сміттєвий колапс наразі знаходяться в м. Суми відповідно до договору оренди, термін якого закінчується тільки 31 грудня. Достроково розірвати даний договір неможливо, оскільки у договорі прописано “тільки  за згодою сторін” або у судовому порядку. Судова тяганина можливо й протягнеться до кінця року, а техніка потрібна місту зараз. Важливим є й те, що договір депутати знайшли, але акту прийому-передачі немає, тож у якому стані передавалася техніка ще можна здогадатися, але ось яку поверне ТОВ “Техкомресурс” - невідомо.
Мабуть, по-джентельменськи вчинив ТОВ “ПМК-Ресурс” демонтувавши і залізобетонні плити з полігону. Саме завдяки цим плитам існуюча автотехніка мала змогу під'їзджати на полігон для вигрузки сміття. Чи то таким чином підприємство хотіло “насолити” місцевій владі — незрозуміло, тож як результат крайніми вийшли мешканці міста Ромни. На думку депутатського корпусу такі дії товариства “ПМК-ресурс” ціленаправлені, але в цих діях місцева влада вбачає злочин. Тому незабариться з відповідним поданням до прокуратури розібратися в протиправних діяннях підприємства. До вирішення цього питання долучились місцеві підприємства, які надали автокрани та залізобетонні плити, тому дане неподобство буде усунуто в короткі терміни. Тому роменцям залишається запастися терпінням, тому що найбільше, ймовірно, постраждає приватний сектор.
Депутат Біляєв Сергій Васильович, зауважив, що місто стикнулось з цією проблемою, а відповідальну особу й годі шукати, яка б доповіла чому так сталося з майном громади. Тож одноголосно депутати вирішили зобов'язати керівників комунальних підприємств  підписувати відповідні договори тільки за погодженням з міською радою.
Оскільки комунальне підприємство “Чисте місто” немає своїх оборотних коштів депутати внесли зміни до соціально-економічного розвитку міста та бюджету міста, відповідно до яких виділили сто тисяч гривень на поповнення статутного фонду комунального підприємства. Ці кошти планують витратити на придбання нової автомобільної техніки. Заключним рішенням сесії РМР дозволити комунальному підприємству “Чисте місто” приймати від підприємств, установ та організацій поворотну фінансову допомогу.
Тож, доводжу до Вашого відома, що з 2 серпня послуги по вивезенню твердих та рідких побутових відходів надає КП “Чисте місто”. Щоб уникнути невдоволення роменців скоріш за все з квитанціями за послугу буде надходити й договір, тому міська влада звертається до роменців переукласти договори та регулярно здійснювати сплату за отримані послуги.

Анна Марченко



 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Вітання
Вітання