Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс 15 травня у міському Будинку культури відкрито першу виставку роменської вишивальниці
15 травня у міському Будинку культури відкрито першу виставку роменської вишивальниці
Тандем-пресс
Неділя, 26 травня 2013, 21:06      Ромни, Сумська область
На вулиці розпал весни, теплі промінчики сонця, неймовірна краса навколишнього світу  завжди є поштовхом до творчості для справжніх митців. Так, 15 травня 2013 року в приміщенні міського Будинку культури була відкрита перша виставка роменської вишивальниці. 
Представлені 30 картин заворожують красою та неабиякою технікою виконання. Кожна її квітка, будинок, тварина – як жива, і має стільки барв і відтінків, має таку глибину, що здається, що зараз  злетяться сюди метелики і бджоли, люди оживуть, зажурчить струмок... Та придивишся – картини вишиті. В них стільки природності, що просто відчуваєш жар маків та прохолоду річки..... Кожна робота вишивальниці має внутрішній зміст, власну ідею, яка приходить разом з натхненням.
Крупська Людмила Григорівна хоча і вперше представляє свої роботи на широкий загал, але, на мою думку, ця краса вже давно повинна була радувати око відвідувачів художньої галереї МБК.
Людмила Григорівна народилась 23 листопада 1946 року в Ромнах. Все своє життя вона прожила в рідному місті. Закінчила ЗОШ № 2 в 1965 році. Працювала весь час на заводі АТС у відділі збуту старшим товарознавцем.
Маленька Людмила росла в творчій сім'ї. Батько був художником, та й вся рідня по татові мали творчі таланти. Людмила Григорівна сама навчалась в'язати на спицях та крючком. Сама в’язала одяг маленькому синочку Ігорю. А коли у 1999 році вийшла на пенсію почала вишивати. І ця справа настільки захопила її, що все інше відійшло на другий план. Спочатку були простенькі серветки, малюнки для яких придумувала сама. А з популярністю вишивки та появою різноманітної літератури та допоміжних матеріалів почала вишивати чудові картини. Ії картини вражають розмірами, кількістю кольорів, точністю вишивки та своєю красою.
Сама Людмила Григорівна дуже самокритична та скромна людина. І лише завдяки наполегливості та щирості в побажаннях подруги Людмили та щирого друга, постійного відвідувача та учасника експозицій художньої галереї Віри Олександрівни Анашиної, присутні мали змогу насолоджуватись цією красою.
Усі жителі  міста Ромни, що захоплюється мистецтвом вишивання, мають змогу ознайомитися із роботами цієї талановитої майстрині у художній галереї Роменського міського Будинку культури.

Анна Марченко
 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop47
konotop47