Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Благодійна допомога хворим на туберкульоз від Товариства Червоного Хреста
Благодійна допомога хворим на туберкульоз від Товариства Червоного Хреста
Тандем-пресс
Вівторок, 23 квітня 2013, 20:12      Ромни, Сумська область

Благодійна допомога хворим на туберкульоз від Товариства Червоного ХрестаТовариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) є однією з найстаріших громадських організацій, що займається профілактикою інфекційних захворювань. Вже на початку свого заснування 1918 року червонохресні організації мали свої протитуберкульозні диспансери, лікарні й займалися профілактикою та лікуванням туберкульозу.

Пізніше ця місія була передана органам охорони здоров’я. Та відколи в Україні знову  виникла епідемія туберкульозу ТЧХУ починає займатися санітарно-просвітницькою роботою. Тобто роз’ясненням населенню, як можна вберегтися від цієї небезпечної хвороби і переконанням, що ця хвороба виліковна, якщо вчасно звернутися до лікарів і розпочати лікування.
З нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом Роменською міською організацією Товариства Червоного Хреста  проведені інформаційно-просвітницькі заходи з метою профілактики цього небезпечного захворювання. Товариство намагалося залучити якомога більшу кількість людей та бути цікавою й корисною для оточуючих.
Наразі по всій Україні діє програма “Зупинимо туберкульоз в Україні”, котра фінансується Глобальним фондом Рената Ахметова. Даний проект має  на меті формувати прихильність людей до лікування туберкульозу. За цією програмою, крім надання патронажною службою ліків, призначених фтизіатром, закуповуються продуктові набори, які кожен хворий отримує систематично  раз на місяць.
Так минулого тижня, головою Роменської міської організації Товариства, Галиною Миколаївною Пальчик в рамках Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом та місячника Червоного Хреста в стаціонарне протитуберкульозне відділення Роменської ЦРБ передано продукти харчування кожному хворому. Зокрема, до продуктового набору входить: вершкове масло, гречка, цукор,  консерва, печиво та чай, а також література на біблейську тематику.    
“На жаль, є такі дезадаптовані верстви населення, які відмовляються від лікування, коли виходять зі стаціонару. Це - особи без постійного місця проживання, а також ті, що звільнилися з місць позбавлення волі. Їх доводиться підтримувати ще й соціально – видавати ліки, продуктові набори”, - говорить голова Червоного Хреста, Галина Миколаївна Пальчик.
Товариство виступає ініціатором впровадження  контрольованого лікування. І саме цей метод впроваджували у життя, починаючи з 1999 року. Профілактична робота продовжується і до сьогодні.
Проводити санітарно-просвітницьку та профілактичну роботу – головна місія Червоного Хреста у боротьбі з туберкульозом. Це видання інформаційних матеріалів, що роз’яснюють населенню: що таке туберкульоз, як його вилікувати, про правила дотримання санітарно-гігієнічних норм тощо.
Багато людей, які не володіють інформацією про це захворювання, просто перестають спілкуватися навіть з рідними та близькими, хворими на цю недугу. Але, якщо виконувати санітарно-гігієнічні заходи, то не варто боятися зараження. При постійному контакті з хворими слід одягати респіраторну маску.
Голова Товариства Червоного Хреста по закінченню зустрічі дякувала депутатам Роменської районної ради, підприємцям та меценатам міста за надану фінансову посильну допомогу.
“Допомагаючи хворому — рятуєш здорового. Благодійництво людей, які діляться з немічними, піклуються про вбогих, хворих на туберкульоз допоможе людині мати надію на підтримку здоров'я”, - говорять сестри Червоного Хреста. Тому звертаються з проханням про допомогу у наданні продуктів харчування, одягу, взуття, ліків та посильних коштів.
Реквізити Товариства Червоного Хреста у м. Ромни: РМО ТЧХ
ТВБВ № 10018/0121
ФСОУ ПАТ “Ощадбанк”
МФО 337568
р/р 260033106786
код 35960080
Нехай Вашою добротою та щиросердечністю втішаться ті, хто цього дійсно потребує. Адреса: м. Ромни, вул. Щучки, 9.

Анна Марченко

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

7
7