Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс 21 березня Всесвітній день поезії
21 березня Всесвітній день поезії
Тандем-пресс
Неділя, 31 березня 2013, 20:44      Ромни, Сумська область
"Перо не пишет без руки,
руку от тела не представишь,
и голова ведет строку
ее от глаз своих не спрячешь.
Не это главное в стихах
душа и чувства — вот кто слышит
запечатлев строку в веках
расскажут то, чем сердце дышит..." (А. Пилюгин)

Поезія... Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність. Саме такі завдання ставить перед собою творча людина — поет.  Це людина, яка чує, як шепоче дощ, співає квітка, сміється небо, тому й може говорити про прекрасне не буденно, а римованими словами.
21 березня 2013 року в приміщенні центральної бібліотеки ім. Антоненка-Давидовича до Всесвітнього дня поезії відбувся  захід за участю творчої інтелегенції міста Ромни. А це такі відомі роменські поети, як: Любов Шемчук, Надія Дудка, Людмила Грицай, Віктор Клейніх, Віктор Стрельченко, Любов Усова, Олександр Триус, Григорій Діброва та майбутні молоді поети, учні загальноосвітньої школи № 4.
Як народжується її величність Поезія? Цього ніхто не знає. Іноді говорять, що вірш приснився або Муза підкралася так непомітно, що нема на чому записати, тоді вони пишуть на зошитах, навіть на руках або ж запам’ятовують. Як би там не було, але те, що до них приходить прекрасна Муза Поезії, вічно молода й юна, як наші роменські поети, це прекрасно, це — подарунок долі.
Матінка-природа... Начало всіх начал... Першородна таїна всього, що оточує нас із видимого і невидимого. Життєдайне джерело не одному поколінню митців. Ми лише намагаємося зрозуміти її закони — слухаємо, відчуваємо, захоплюємося і дивуємося.
Поштовхом до написання віршів служить, на жаль, не тільки світ прекрасного, але й наболілого. Роменські поети, намагаючись осмислити сенс буття, сприймають його таким, яким воно є: чарівним і потаємним, іноді жорстоким і не завжди справедливим.
З любов’ю до отчої землі починається все: людяність і чесність, гідність і повага до старших, а відтак — відповідальність за долю України. Любов до рідної землі кожен розуміє по-своєму, по-своєму й виповідає це складне, багатогранне почуття.
Про кохання написано так багато, надруковано тисячі, десятки тисяч рядків, продиктованих сильними справжніми почуттями і глибокими роздумами. Та й не дивно, адже Муза Поезії найприхильніша до тих, чиї серця відкриті найпрекраснішому із почуттів. І не глядить вона на вік: 16 чи 60 — їй байдуже, адже любов — невичерпна, як і саме життя.
У ході проведення заходу поетами були зачитані вірші на різну тематику. А це дало усім присутнім поринути у вир розмаїття творчої натури, можливо, декого надихнув до написання  нових віршів.
"Хто причастився до Поезії хоч раз, пам’ятайте, що Муза дуже примхлива, вона приходить лише тоді, коли серце щире, відкрите до краси і болю. Інакше Поезія направити може свою молодшу сестру — Риму. І тоді на папері з’явиться не поезія, а просто римований вірш.....", - говорять поети.
Пам’ятаймо, що далеко не кожен вірш можна назвати поезією. І не кожній поезії потрібна рима. Далеко не кожному, хто любить літературу дано стати поетом, і навіть не кожен може скласти вірша.
Отож, якщо ви остаточно вирішили «приручити» Музу Поезії, вам доведеться «озброїтись» любов’ю до літератури, бажанням сіяти красу серед інших, творити добро.

Анна Марченко
 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

3
3