Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Святий Миколай завітав до школи-інтернат
Святий Миколай завітав до школи-інтернат
Тандем-пресс
Вівторок, 25 грудня 2012, 21:00      Ромни, Сумська область
Святий Миколай завітав до школи-інтернатСвятий Миколай — опікун воїнів, мандрівників, моряків та лучників, а також покровитель і захисник дітей. За традицією, у ніч на 19 грудня слухняні діти отримують від святого Миколая солодощі, а неслухняні — різки.
В Україні у цю ніч батьки вночі кладуть дітям подарунки під подушки, зберігаючи у таємниці свою причетність, для того, щоб діти вірили в чудо, здійснене святим Миколаєм і вчилися милосердю у святого.
Варто відзначити, що, на відміну від більшості святих, про життя яких ми знаємо за повір'ями і легендами, святий Миколай — історична особистість. Роками його життя прийнято вважати 270 — 345 рр.. н.е. Ім'я Миколи зафіксовано у списку єпископів — учасників першого Вселенського християнського собору 325 року, який зібрав імператор Костянтин Великий.
За життя Микола, за повір'ями, здійснив багато чудес: визволив від смерті трьох обмовлених воєначальників, врятував рідне місто від тяжкого голоду, неодноразово рятував бідуючих на суші і на морі. Після мирної смерті, мощі святого стали виділяти цілюще миро, що ще більше прославило його
Уже традиційно в День святого Миколая міська влада вітає дітей міста Ромни. Сьогодні іграшки, солодощі отримали маленькі роменчани, які найбільше потребують уваги, піклування та підтримки.
19 грудня привітати з Днем святого Миколая дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Роменську школу-інтернат ім. О.А. Деревської завітали міський голова Микола Калашник, начальник відділу освіти Зінаїда Горбик, начальник ВДАІ Роменського МВ УМВС у Сумській області Анцибор Євген та старший інспектор ВДАІ Роменського МВ Євген Булавко.
У цей святковий день від міської влади та ВДАІ кожна дитина-сирота та дитина, яка позбавлена батьківського піклування, а їх у Ромнах 92, отримала цікавий та солодкий подарунок. Із усіма світлими святами діток та вихователів школи привітав мер міста Микола Калашник: «Мені б дуже хотілося, щоб у нашому місті росли тільки щасливі й усміхнені діти. І це все в наших руках, і заради цього кожний день ми повинні присвячувати нашим дітям, щоб вони відчували турботу, були доглянутими та обігрітими».
«Сьогодні надзвичайне свято і кожна дитина очікує чогось надзвичайного. Хотілося, щоб цей день приніс перспективні сподівання і мрії, які у найближчий час збулися», - з таким привітанням звернувся до діток Євген Анцибор.
Учнівський та педагогічний колективи закладу радо зустріли керівника міста та гостей, представивши театралізоване свято про житіє Святого Миколая, помічника дітей, його добрі вчинки. Пісні, танці, ігри звеселяли учасників дійства.


Анна Марченко
 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop63
konotop63