Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Олена Кревсун: “Мыслим локально — действуем глобально”!
Олена Кревсун: “Мыслим локально — действуем глобально”!
Тандем-пресс
Понеділок, 17 грудня 2012, 21:30      Ромни, Сумська область
День місцевого самоврядування – це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячну армію народних обранців.
Згідно з Указом Президента України від 25 листопада 2000 року «Про День місцевого самоврядування», враховуючи велике значення місцевого самоврядування для розвитку народовладдя, демократизації суспільних відносин та зміцнення української державності, саме 7 грудня визначено святом територіальних громад.
І у такий святковий день я направилася до виконавчого комітету Роменської міської ради, де відбувалися святкові урочистості.
Святково прибраний зал засідань... Керівництво міста, працівники – посадовці відділів, управлінь, депутати міської ради, члени виконавчого комітету, ветерани служби в органах місцевого самоврядування, голови квартальних комітетів… Всі обмінювалися поздоровленнями, приймали вітання.
Кожен посадовець – особистість, кожен відділ, його робота є «ниточкою» до повноцінного функціонування цілої системи. Але найбільше мене, як кореспондента, зацікавив відділ внутрішньої політики і його працівники: начальник відділу – Кревсун Олена Олександрівна, головний спеціаліст відділу – Бурмака Тетяна Іванівна. З цими людьми я співпрацюю щодня, бо робота у нас спільна: інформувати жителів про новини, події в місті.
Заходячи щоразу в цей відділ і вирішуючи з його працівниками питання співпраці, завжди знаєш, що тебе зустрінуть з посмішкою, які б проблеми не були у них в інших напрямках роботи, поставляться з розумінням і завжди знайдуть вихід із будь-якого становища.
Отже, про нелегку, але цікаву роботу я спілкувалася у цей святковий день з Оленою Олександрівною Кревсун, Тетяною Іванівною Бурмакою.
Олено Олександрівно, які завдання та обов’язки покладені на працівників відділу внутрішньої політики?
Якщо коротко, то скажу так: «Відділ з питань внутрішньої політики - структурний підрозділ  виконавчого комітету Роменської міської ради, підпорядковується міському голові, заступнику міського голови, керуючому справами виконкому Проценко Олені Володимирівні.
Наша робота полягає в інформаційно-аналітичному забезпеченні здійснення внутрішньої політики держави в місті, аналізах і прогнозах суспільно-політичних процесів, розробці  пропозицій щодо заходів, спрямованих на співпрацю з інститутами громадянського суспільства, які діють на відповідній території. А це і громадські організації, і релігійні об’єднання, і засоби масової інформації, і пересічні мешканці нашого міста.
Крім того, наш відділ забезпечує висвітлення діяльності органів виконавчої влади, структурних підрозділів виконавчого комітету, міської ради. Але щоб ми не робили, перш за все – це співпраця з кожним відділом, з кожним управлінням, з кожною службою. Завдяки такій співпраці і виконуються ті завдання, які ставляться перед нами керівництвом.
Чи виникають проблеми у роботі відділу?
Проблеми…Проблема одна – не вистачає часу. Інколи, дійсно, дивишся на годинник і думаєш, чи справді вже закінчився робочий день…..А ще скільки всього…. Залишаємося і після роботи, до речі, не тільки ми з Тетяною Іванівною, так працює більшість наших служб, виходимо і у вихідні дні…Я не говорю, що це якісь великі вчинки і ні в якому разі не жаліюсь. Повторюся, але так працює більшість з нас, і, мабуть, більшість з нас, посадовців, живе за принципом, точніше девізом, який прозвучав з вуст Сергія Васильовича Біляєва: «Ніхто, крім нас». Правда, Сергій Васильович  сказав ці слова стосовно працівників – МНСівців.
Олено Олександрівно, Ви депутат міської ради. Що б хотіли зробити у місті?
Стосовно депутатства, хочу сказати, що наша роль перш за все у вирішенні питань громади, тих людей, які мене обрали. Питання, з якими звертаються мешканці мого мікрорайону – прості: дороги, освітлення вулиць, ремонти будинків, надання фінансової допомоги при проведенні тих чи інших заходів з дітьми, консультування з окремих питань. Скажу зразу, що ті питання, які вирішуються позитивно, вирішуються знову ж таки у співпраці з багатьма службами виконкому, крім того, і за допомогою міського голови або ж його заступників. Погодьтеся, що не зовсім етично виносити вирішення злободенних питань мешканців мого мікрорайону на засідання сесій міської ради. Як подивляться на це мої колеги по роботі, що вони скажуть: «Працюєш поряд з нами, і не можеш вирішити питання на місці…?».
Що б я хотіла зробити…Мрія, (поки що мрія), яка у мене залишилася ще з відділу у справах сім’ї та молоді, - це створення в місті молодіжного центру, місця, де могли б збиратися молоді люди і проводити свій вільний час за вподобаннями: боулінг, кіномайданчик, спортмайданчик……На превеликий жаль, такі цільові проекти останні два роки не підтримуються грантонадавачами, але я не втрачаю надії….
Скільки років ви працюєте у виконкомі, і як Ви сюди потрапили?
І я, і Тетяна Іванівна закінчили у свій час педагогічний ВУЗ – Сумський педагогічний інститут ім.. А.С. Макаренка. Тетяна Іванівна – математик, я – учитель української мови та літератури. Обидві працювали в загальноосвітніх навчальних закладах: Тетяна Іванівна в загальноосвітній школі №2, а я – в першій школі. Пізніше – в методичному кабінеті відділу освіти. У 2002 році ми обидві подали документи на конкурс на заміщення вакантної посади – завідувача відділу у справах сім’ї та молоді, а Тетяна Іванівна – на головного спеціаліста цього ж відділу. Ось так і працюємо разом вже десять років. У відділі з питань внутрішньої політики працюємо два роки.
За роботою встигаєте приділяти максимум уваги рідним?
(Посадовці сміються). Встигаємо. Ми вже звикли до того, що більшу частину свого часу проводимо на роботі. Повторюся, говорить Олена Олександрівна, але така ситуація у всіх посадовців, дійсно, на близьких нам людей часу не вистачає. Звичайно, розуміємо, що це не правильно і тому, коли є вільні дні (вихідні) дорогою здається кожна хвилина, особливо стосовно дітей.
Олено Олександрівно, Ваша донька хотіла б займатися тією справою, що і Ви?
Мені здається, що так, тим паче, що більшість свого часу вона проводила зі мною на роботі, чекаючи, поки я закінчу всі справи. Зараз вона студентка одного з ВУЗів Києва. Спеціальність, яку обрала – ніяк не співпадає з тим, чим займаюся я, але в житті все можливо…
Ваші побажання колегам.
Ми бажаємо, перш за все, здоров’я нашим колегам, щоб у їхніх сім’ях завжди був достаток і ніколи не згасав родинний вогник добра, тепла.. А у колективі завжди панували взаєморозуміння та єдність.
Анна Марченко
 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Залізничий вокзал
Залізничий вокзал