Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Апаратна нарада: вручені державні відзнаки «Матерям-героїням»
Апаратна нарада: вручені державні відзнаки «Матерям-героїням»
Тандем-пресс
Вівторок, 04 грудня 2012, 23:39      Ромни, Сумська область
27 листопада 2012 року у залі засідань виконавчого комітету Роменської міської ради при секретарі Цецюр М.С. була проведена чергова апаратна нарада з керівниками підприємств, організацій та установ про актуальні питання роботи у місті. 

Починалася апаратна нарад з приємної новини. Наголошуючи на важливій ролі жінки-матері, Микола Цецюр вручив державні відзнаки жінкам, мешканкам міста, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку і яким присвоєно Почесне звання України «Мати-героїня». Зокрема, нагороди отримали:: Будайчієва Ганна Василівна, Зозуля Ольга Миколаївна, Комарницька Ірина Володимирівна, Пархоменко Віра Оксантіївна, Стратейчук Євдокія Матвіївна, Грудницька Ніна Леонтіївна, Клейніх Надія Іванівна, Покась Валентина Павлівна.

Про хід виконання розпорядження міського голови від 13.10.2011 року № 192 «Про заходи щодо виконання у 2011 році загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року» в м. Ромни», доповіла Власенко Лілія Миколаївна, начальник служби у справах дітей про таке.

Розпорядження міського голови виконується у повному обсязі. Для повноцінного здоров’я дітей в Роменській ЦРЛ та дитячій поліклініці з 2008 року функціонує ортопедичний кабінет. Такі кабінети існують і у дитячих дошкільних навчальних закладах № 6 та № 10. Працює кабінет довіри, де обслуговується троє дітей інвалідів хворих на ВІЛ/СНІД. З метою пропаганди здорового способу життя та профілактики захворювання на ВІЛ/СНІД, туберкульоз проводяться систематичні бесіди у начальних закладах міста (ВПУ-14, СНАУ, КНЕУ, школа-інтернат). Тільки у 2012 році відділом освіти було оздоровлено 53 відсотки дітей у оздоровчих таборах. Також було збережено мережу дошкільних закладів - 50% дітей залучені до участі у гуртках та секціях. Для кожної дитини були створені рівні умови доступу  до культурного життя міста. У  цьому році було поповнено фонд бібліотеки. Звичайно, велика увага приділяється окремій категорії дітей-сиріт, та дітей, які позбавлені батьківського піклування, діти, які виховуються у сім’ях опікунів. За їх утриманням, а саме,  оцінюються умови проживання, стан здоров’я, психічний стан, тощо, стежить служба у справах дітей. Наразі, у місті функціонує 7 прийомних сімей та будинків сімейного типу. Батьки, опікуни знаходяться під постійним соціальним супроводом. Служба надає їм як психологічну, методичну, так і профілактичну допомогу. Відвідуються деструктивні сім’ї. У цьому році було притягнуто до відповідальності 100 батьків за невиконання ними своїх батьківських обов’язків.

У зв’язку з тим, що виконання зазначених вище заходів передбачено міською програмою з реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2012-2016 роки, запропоновано розпорядження міського голови зняти з контролю, а в подальшому звітувати про хід виконання Програми.

Про виконання делегованих повноважень щодо вирішення відповідно до Закону питань про проведення зборів, мітингів і демонстрацій, спортивних, видовищних та інших масових заходів, довела до відома начальник відділу з питань внутрішньої політики Кревсун Олена Олександрівна. За звітній період до виконавчого комітету РМР надійшло 85 звернень щодо проведення мітингів та демонстрацій. За період з 15 грудня 2011 року по 26 листопада 2012 року виконавчим комітетом РМР було подано одну заяву до суду щодо обмеження права на проведення мітингу, зокрема це стосувалось Роменської ПСПУ. Відповідна інформація про проведення мітингів  надається до правоохоронних органів – систематично. Дану інформацію запропоновано взято до відома.

Після основних питань порядку денного, було заслухано інформацію керівників підприємств, установ, організацій від яких залежить стабільна ситуація у місті. Про актуальні питання роботи,  доповіла начальник ПФУ в м. Ромни Біленко А.Г. про таке, станом на 27 листопада у повному обсязі профінансовані виплати пенсій. У зв’язку зі зміною 1 грудня прожиткового  мінімуму доходів громадян, управлінням здійснюється масовий перерахунок пенсій.

За інформацією управління праці та соціального захисту населення, наразі, виплачені допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим у повній мірі. Проводиться робота зі зменшення заборгованості по заробітній платі.

Як повідомила районна СЕС, установа проходить черговий етап реорганізації, тощо. Статистика захворюваності позитивна. За останній тиждень зареєстровано 2 – інфекційні захворювання, 3 - паразитарних, 2 – мікроспорії, 4 випадки педикульозу.  Станом на 26.11.2012 року  захворюваність на ГРИП – не зареєстрована. В цілому ситуація у місті керована та благополучна, інше.

 

Анна Марченко

 

 

 

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Сейм
Сейм