Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Анашина Віра: «Це робить моя ниточка…» художня виставка
Анашина Віра: «Це робить моя ниточка…» художня виставка
Тандем-пресс
Неділя, 07 жовтня 2012, 20:03      Ромни, Сумська область
Анашина Віра: «Це робить моя ниточка…» художня виставка Художня вишивка – класичний вид мистецтва, що існує з давніх часів. Мистецтво вишиванки виникло досить давно, зараз достеменно не відомо хто і коли вперше взяв до рук голку, кольорову нитку, і зацвіли на полотні квіти, ожили птахи, засяяли зорі... Вишиванням споконвіку займалися жінки. Дар вишивання греки пов’язували з ім’ям мудрої богині Афіни.  У середні віки вишивка стала улюбленим заняттям королев і принцес, придворних дам і черниць.  

Вишивка – мистецтво всенародне та інтернаціональне за своєю суттю. У ній через віки пронесена і збережена колективна народна мудрість, художня пам’ять, естетичні ідеали краси.

Сучасна народна вишивка розвивається на основі традиційної спадщини минулого і досягнень художньої культури народу. Її розвиток проходив у єдиному руслі сучасного народного мистецтва, підпорядковуючись його запальним основам.

Днями, у міському Будинку культури, було відкрито виставку робіт чудової жінки, прекрасної людини, талановитої роменчанки - Віри Олександрівни Анашиної, яка народилася у нашому славному Ромені. Все своє життя вона прожила на рідній землі, навчаючись та працюючи на заводах: АТС та «Поліграфмаш» економістом. А всього три роки тому, в один із осінніх днів вересня, вона взяла в руки голку, нитку і почала вишивати свою першу картину „Вовчиця”. І ця справа захопила її. Кожна картина - наче продовження душі Віри Олександрівни. На виставці було представлено 32 роботи, які є відображенням настрою та життя вишивальниці. За свій недовгий творчий період вона вже має близько 70-ти картин, і не припиняє працювати. Кропітке, тяжке, але таке приємне заняття дає можливість насолоджуватись її роботами. В її колекції є квіти і мальовничі пейзажі, портрети, натюрморти, картини біблейської тематики, вишиті рушники та сорочки. Коли дивишся на роботи майстрині – відчуваєш об'ємність зображених на ній предметів, і тільки підійшовши зовсім близько, розумієш, що це картина вишита дрібним хрестиком. Також в скарбниці Віри Олександрівни є ікони вишиті бісером.

Спілкуючись з Вірою Олександрівною відчувається її щирість та доброту. Роботи неймовірні…. Вишити хрестиком, здавалось би – легко, та коли починаєш вдивлятися в мальовничі картини, розумієш, що в одній картині може переплітатися аж 56 кольорів, а це не одна година роботи. Але талановиту жінку це не спиняє, її краса душі рветься назовні, а це в свою чергу, передається через чудові картини, що були представлені на виставці.

 

Анна Марченко

 

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Народні гуляння
Народні гуляння