Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Прес-конференція голови райдержадміністрації Сєріка Віктора Петровича
Прес-конференція голови райдержадміністрації Сєріка Віктора Петровича
Тандем-пресс
Неділя, 07 жовтня 2012, 19:59      Ромни, Сумська область
P9250977Днями в районній державній адміністрації відбулась прес-конференція голови  райдержадміністрації  Сєріка Віктора Петровича та ЗМІ з питань розвитку Роменського району. 

Що стосується освітньої сфери, то початок навчального року  у всіх навчальних закладах  району пройшов - організовано. Проведена масштабна робота з проведення капітальних ремонтів шкіл, садків. Звернена особлива увага, щодо ремонту внутрішніх туалетів, адже здоров’я є одним із пріоритетних напрямків роботи райдержадміністрації.  На разі, закінчилися роботи з підготовки  до осінньо-зимового періоду.

З радістю, повідомив нам Віктор Петрович про розвиток галузі охорони здоров’я, зокрема наголосив, що медичні заклади району отримали ліцензію на право провадження лікувальною діяльністю, у тому числі: комунальний заклад “Центр первинної медико-санітарної допомоги Роменського району”. Відтепер, можна сказати, що сільські жителі забезпечені медичним обслуговуванням стовідсотково. Проблемним питанням постало підбір медичних кадрів, хоча районна влада створює всі сприятливі та комфортні умови для проживання та роботи медичних працівників. Уже відремонтовано 4 квартири, що мають всі умови для проживання – с. Сміле, с. Глинськ, с. Хмелів, с. Рогинці.

Сєрік Віктор Петрович акцентував, що нинішня ситуація в сфері медицини критична. Це і некваліфіковані та халатні працівники, це і корумпованість медицини. Тому, як підсумком теми, голова наголосив на подальшому реформуванні медичної сфери. У наступному році планується запровадження страхової медицини - питання буде ретельно вирішуватись, і на думку очільника району, саме такий крок поверне медицину в надійне русло. Тому кожен громадянин звертаючись у медичний заклад матиме правовий захист з боку держави та страхової компанії.

Було порушено питання стосовно безробіття на селі. Чи існує воно? Відповідь була однозначна - ні! Тому, що кожен мешканець села трудиться не покладаючи рук, у кожній родині – підсобне господарство. А гідний догляд за твариною чи земельною ділянкою дає свої плоди й прибуток. На рівні держави, звичайно ж така категорія населення вважається безробітною, а чи можна людей, котрі дають певний вклад у розвиток села – назвати такими, що не працюють…..?

Питання підтримки виробників м’яса та молока також було порушено на прес-конференції. Як зауважив очільник району: «Державна підтримка виробників м’яса та молока має ґрунтуватись на детальному аналізі можливих переваг та недоліків того чи іншого варіанту нарахування і виплати дотацій». Основні переваги чинного механізму – відсутність потреби в адмініструванні держави та одержувачів дотації, розподіл коштів на всі види м’ясо-молочної сировини,  що здаються на переробку.

Зважаючи на негативні тенденції і проблеми, що мають місце в галузі молочного скотарства, збереження існуючого механізму виплати дотацій виробникам молока і м’яса має супроводжуватися розробкою та опрацюванням альтернативних варіантів підтримки, які будуть відповідати чинним вимогам .

Питання земельної сфери є також нестабільним. За словами Віктора Петровича, що сільська рада, у власності якої є земельні ділянки мають значне поповнення сільського бюджету. А це значні суми, котрі в подальшому вкладаються на розвиток різних соціальних проектів села. Земля любить працьовиті  руки та розумні голови.

 

Анна Марченко

 

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Показ продукції
Показ продукції